Великолепно ястие от кайма, картофи и домати Има толкова много

...
Великолепно ястие от кайма, картофи и домати Има толкова много
Коментари Харесай

Великолепно ястие от кайма, картофи и домати

Великолепно ядене от кайма, картофи и домати

Има толкоз доста предписания за ястия от кайма и картофи, като че ли няма какво да ни изненада повече. Но през днешния ден ще се запознаете с още един вид на подготвяне на ядене от тези артикули. Предлагаме ви да си приготвите запеканка. Тя е идеална за вечеря за огромно семейство. Тъй като продуктите са налични за всеки, няма да се затрудните в набирането на нужните съставки за рецептата. Запеканката е засищаща, вкусна и много питателна.

Необходими артикули:
6 картофа
250 гр. домати
сол, черен пипер на усет

За кюфтенцата:
300 гр. кайма
половин глава лук
1 скилидка чесън
половин картоф
половин чаена лъжичка хмели-сунели
сол, черен пипер на усет

За заливката:
100 гр. кашкавал
150 гр. заквасена сметана
50 мл. мляко (сметана)
3 скилидки чесън

Приготвяне:
Добавете сол и черен пипер на усет към каймата. Обелете лука, настържете го и го прибавете към каймата. Добавете счукания чесън, както и половинката настърган картоф. Към каймата прибавете подправките и разбъркайте всичко добре.

От получената примес оформете дребни кюфтенца и ги наредете в паница. За да не се полепват по ръцете ви и с цел да се оформят хубави топчета, намокрете ръцете си със студена вода.

Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Намажете тавата с растително масло и сложете картофите, заравнете ги добре. След това прибавете сол и черен пипер на усет.

Поставете кюфтетата от горната страна и сред тях наредете доматите.

Настържете кашкавала и го сложете в купа. Добавете заквасената сметана, начукания чесън и млякото (сметаната). Разбъркайте всичко добре.

Разпределете получената примес върху продуктите. Поставете запеканката във фурната, авансово загрята на 180 градуса. Печете към 50 минути. Сервирайте на масата.

Към това ядене може да сервирате салата от спанак или по ваш избор.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР