Великолепна питка, която може да приготвите и сами - с

...
Великолепна питка, която може да приготвите и сами - с
Коментари Харесай

Разкошна питка Цвете

Великолепна питка, която може да приготвите и сами - с точни инструкции и фотоси малко по малко - ще опитате, нали?

Необходими Продукти

за тестото


● яйца - 2 бр.
● белтъци - 1 бр.
● прясно мляко - 500 мл
● кисело мляко - 3 с.л.
● олио - 5 с.л.
● сол - 1 с.л. равна
● захар - 2 с.л. равни
● квас - 20 г прясна
● брашно - към 1 кг

за намазване


● жълтъци - 1 бр.
● олио - 1 с.л.
● прясно мляко - 1 с.л.
● сусам - за поръсване
● олио - за намазване на корите

Начин на подготвяне

Смесете продуктите за тестото. Замесете не доста меко тесто, покрийте със стреч фолио и оставете на топло място да удвои размера си. Поставете тестото върху посипан с брашно плот и за малко премесете. Разделете тестото на 9 равни елементи и оформете на топки, покрийте със стреч фолио.

Разточете 4 топки на кори, идентични по величина /нека са огромни, колкото паница за хранене/. Подредете корите една върху друга, като посред им мажете с малко олио, в огромна тава, постлана с хартия за печене.

Разрежете наслоените кори на 8 триъгълника, само че не до край (за по огромна изясненост разгледайте снимките). В средата на всеки триъгълник направете разрез благодарение на нож за пица и през него прекарайте острия връх на триъгълника. Така процедирате със всичките 8 триъгълничета, получавате долния ред листенца на цветето.

Отделно върху работния плот разточете още 4 топки тесто със същия диаметър, подредете ги една върху друга и намажете с олио посред им. Разрежете наслоените кори на 8 триъгълника, този път до край т.е. те би трябвало да са изцяло отделени един от различен.

Направете им разрез в средата и промушете острия ъгъл през него. Получените листенца подредете шахматно на долните завършени листенца. Ето, че получавате и втория ред листенца на цветето. В средата поставете последната топка тесто, като леко я премесите, преди да я поставите в средата на питката под формата на кръгло топче. Така получавате плодника на цветето.

Оставете завършената питка Цвете да повиши размера си на топло за към 30 минути, след което намажете с разрушените с вилица жълтък, олио и прясно мляко. Поръсете плодника на цветето със сусам и печете в авансово нагрята фурна на 180 градуса.

Когато получите стремежи от вас тен на питката, покрийте с алуминиево фолио и печете до подготвеност като проверявате за нея с съчка. Можете да декорирате вашето цвете с други цветчета, приготвени и изрязани от солено тесто съгласно мотива, за който приготвяте вашата питка.

Те се подреждат върху питката, преди да я поставите във фурната за печене. Следвайте рецептата и разгледайте фотосите в нея и ще получите прелестна празнична питка за вашия мотив.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР