Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски петрол до

...
Великобритания заяви, че ще прекрати вноса на руски петрол до
Коментари Харесай

След САЩ и Великобритания прекратява вноса на руски петрол

Великобритания съобщи, че ще приключи вноса на съветски нефт до края на тази година, в сходство с изказването на Съединени американски щати след нашествието в Украйна.

" Този преход ще даде на пазара, бизнеса и веригите за доставки повече от задоволително време, с цел да заменят съветския импорт, който съставлява 8,0% от търсенето в Обединеното кралство ", съобщи в Туитър министърът на бизнеса Квази Квартeнг.

Санкцията за петрола не се отнася за съветския природен газ, който съставлява към 4% от доставките за Англия. Квартенг обаче съобщи, че " изследва опциите за преустановяване на тази мярка ".

Съобщението бе направено в съгласуваност с ембаргото върху съветския нефт, оповестено от президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

То рискува да задълбочи рецесията с разноските за живот във Англия, където цените на бензина и дизела към този момент набъбнаха на фона на пазарните разтърсвания след експанзията на богатата на енергийни запаси Русия против Украйна.

Но Квартенг съобщи, че по-голямата част от вноса на недопечен нефт във Англия идва от " надеждни сътрудници " като Съединени американски щати, Нидерландия и страните от Персийския залив.

" Ще работим с тях през тази година, с цел да осигурим спомагателни доставки ", сподели той. " Пазарът към този момент е почнал да отхвърля съветския нефт, като сега близо 70% от него не могат да намерят покупател ", добави министърът.

Квартенг разгласи основаването на нова държавна работна група по въпросите на петрола, която да помогне на фирмите да се откажат от съветския нефт.

В събота английски докери в оборудване в Северозападна Англия отхвърлиха да разтоварят съветски нефт от танкер, призовавайки държавното управление да затвори " малката врата " в глобите, позволяваща доставки от кораби под непознат байрак. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР