Великобритания запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за

...
Великобритания запазва студентските кредити за кандидат-студенти от ЕС и за
Коментари Харесай

Великобритания запазва кредитите за кандидат-студенти от ЕС и за следващата година


Англия резервира студентските заеми за кандидат-студенти от Европейски Съюз и за идната година, а българите ще могат да аплайват с цялостно финансиране за английски университети и след формалния Брекзит от март 2019 година Това оповестиха от консултантската къща за обучение в чужбина " Интеграл ", уредник на ревюто " Световно обучение ".

Студентите от Европейски Съюз, които аплайват в британски университети тази есен и ще се образоват във Англия през образователната 2019/2020 година, ще получават студентски заеми и ще употребяват досегашният размер на годишни такси за образование. Официалната информация е предоставена от Дамиан Хиндс - секретар по образованието на английското държавно управление, и е доказана от университетите, които са сътрудници на " Интеграл ".

Решението на държавното управление да удължи настоящите в Европейски Съюз договорености за заеми и такси за образование до образователната 2019/2020 година значи, че студентите от Европейски Съюз ще продължат да се записват на същата основа, като английските студенти, и след формалната дата на Брекзит от март 2019 година Правителството реши да фиксира и годишната такса за образование в английски университет на 9250 паунда годишно за образователната 2019/2020 година, като ограничи опциите на университетите да покачват таксите, която бе дадена през предходната година, показват от " Интеграл ".

Европейските студенти съставляват над 80 000 от общо 1,6 млн. По данни на ревюто " Световно обучение " от влизането на България в Европейски Съюз всяка година над 2000 български кандидат-студенти употребяват финансиране от английското държавно управление в размер към 9000 паунда, които покриват цялостният размер на таксите за образование. Англия е страната с най-развита система за висше обучение - с над 100 университета, означават консултантите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР