Великобритания втвърдява тона към българските институции.Глобалният антикорупционен санкционен режим на

...
Великобритания втвърдява тона към българските институции.Глобалният антикорупционен санкционен режим на
Коментари Харесай

Британският посланик опроверга българската прокуратура за Пеевски и Желязков: Тези лица не ги искаме в Обединеното кралство. Не искаме нищо общо с фирмите им

Великобритания втвърдява тона към българските институции.

" Глобалният антикорупционен санкционен режим на Обединеното кралство е нашият еквивалент на закона " Магнитски ", съобщи пред БНР посланикът на Англия в България Н. Пр. Роб Диксън. По думите му " би трябвало да се укрепи способността на България да се защищава от корупция ".

" Обединеното кралство е и продължава да бъде място, което е отворено към целия свят за търговия и вложения. Ние сме един от водещите финансови центрове на света за всеки, който няма какво да крие. Но в случай че сте забъркани в тежка корупция, изключително в случай че сте посочени като лице в този режим, няма да имате право да посещавате нашата страна, не може да пътувате даже директно, нито можете да търгувате с английски организации и компании. Това са последствията от ограниченията. "

Мерките са съществени, увери дипломатът.

" Тези лица не ги желаеме в Обединеното кралство. Ние не желаеме те да правят стопанска активност с английски компании. Тези ограничения се отнасят и до нашите отвъдморски територии. "

Направен е доста деликатен обзор на случаите с Пеевски, Божков и Желязков от първия лист " Магнитски ". Установено е било, че " лицата са забъркани в тежка корупция – било то посредством подкупи, корист с публични средства ", посочи Роб Диксън в предаването " Хоризонт до обед " и дефинира инспекцията на наличните доказателства като " доста огромна ". Преди часове българската прокуратура разгласява позиция, в която разгласи, че против Пеевски и Желязков са прекъснати досъдебните производства поради липса на закононарушение.

Според Диксън по този метод се насочва " един по-общ сигнал за недопустимостта на корупцията ".

" Корупцията по целия свят лишава хората от по този начин нужните им финансови средства. Тези лица са престъпили прага на допустимостта, по тази причина подхващаме дейности да опазим нашата финансова система ", посочи английският дипломат у нас.

Запитан има ли други жители на Европейски Съюз, глобени от Англия, Роб Диксън отговори, че " това не са наказания против страни, не са ограничения против България ", както и че " значимото в тази ситуация не е поданството на тези лица, а доказателствата ".

" Тази стъпка ние не подхващаме лековерно. Тези ограничения не са ориентирани против България. Те имат за цел да не позволяваме тези лица до нашата финансова система, с цел да се предпазим. "

" Корупцията в България е опасност на първо място за самите българи, за българския народ. Корупцията лишава народа от средства, които са му доста нужни. Корупцията подкопава институциите, уронва доверието в тези институции и отваря вратите за злонамерена интервенция. Ето за какво в дух на другарство и съюзничество подхващаме тези дейности. Бъдещето на България е значимо и за нас. Глобалните незаконни мрежи, интервенция от враждебни страни – всички тези неща са от голяма важност за бъдещето на България. Искаме да подкрепим нашите общи ползи, само че и да опазим българите от последствията на корупцията ", разяснява Н. Пр. Роб Диксън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР