Великобритания въведе нови такси за сезонните работници в страната, които

...
Великобритания въведе нови такси за сезонните работници в страната, които
Коментари Харесай

Великобритания слага по-висока такса на визата за сезонни работници от България

Великобритания вкара нови такси за сезонните служащи в страната, които са по-високи за български жители, в сравнение с за представителите на множеството други европейски страни. Това е разписано в

Стандартната цена на визите за служащи е 244 английски паунда (535 лева.). Кандидатите на преобладаващия брой страни – в това число Северна Македония, Турция, Полша, Испания и още 22  други страни - измежду които обаче България не попада, получават отстъпка от тази цена в размер на 55 паунда (120 лева.).  В групата с страни, чиито жители би трябвало да заплащат повече, са още Румъния, Словения, Литва и Естония.

Според информация от Emerging Europe повода за по-високата такса е, че петте страни не са утвърдили Социалната харта на Съвета на Европа от 1961 година В хартата е записано обвързване, че страните ще улесняват искащите техни жители да се реалокират в друга страна, в случай че имат опция да работят там.  

Също по този начин претендентите би трябвало да показват авансово съглашение с английски шеф и би трябвало да имат доказателство от банка, че имат най-малко 1270  паунда, с цел да се устоят авансово.

Англия ще отпусне общо 30 000 визи за сезонни селскостопански служащи тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР