Великобритания трябва да каже какъв вид отношения с блока иска

...
Великобритания трябва да каже какъв вид отношения с блока иска
Коментари Харесай

ЕС към Великобритания: Кажете ни какво искате след Brexit

Англия би трябвало да каже какъв тип връзки с блока желае след излизането от Европейски Съюз, преди да могат да стартират договарянията, съобщи вицепредседателят на Еврокомисията Франс Тимерманс.

Тимерманс също по този начин отхвърли изказванията на английския финансов министър Филип Хамънд, че Европейски Съюз оказва напън за наказателна във връзка с Англия договорка, тъй като бил обезпокоен, че и други страни може да изоставен.

" Кажете ни какво желаете, това би било потребно " , сподели Тимерманс, който е дясната ръка на шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, пред представители на дребна група медии в Брюксел, в това число AFP. " Ние не оставяме Обединеното кралство, Обединеното кралство напуща Европейски Съюз, тъй че ни кажете какво желаете ", добави Тимерманс.

" Трябва да знаем тъкмо какво желае Обединеното кралство и по-късно да преговаряме. "

Една година и половина след изненадващи английски референдума за овакантяване на Европейски Съюз, министър председателят Тереза Май към момента не показва каква връзка желае с блока след Brexit.

Дискусиите за бъдещи връзки - в това число най-важният въпрос за вероятно комерсиално съглашение и какъв брой тясно ще бъде Англия съдружник на единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз - няма да стартират до април.

Англия и Европейски Съюз реализираха кардинална договорка по въпросите на отделянето през декември и би трябвало да стартират договаряния идващия месец за къс временен интервал след изтеглянето на Англия през март 2019 година

Хамънд сподели пред Welt am Sontag, че английската стопанска система би трябвало да поддържа " европейски метод " след Brexit, като загатва за минимално икономическо отклонение от Европейски Съюз.

Хамънд обаче предизвести Европейски Съюз да не се " изпада в параноя " да мисли, че прекомерно мекото отношение към Англия ще даде тласък на останалите 27 страни да изоставен.

Тимерманс съобщи, че изборите в Холандия и Франция, където евроскептичните претенденти изгубиха, са посочили, че отражението от гласуването на Brexit в действителност обезкуражило другите да вървят в тази посока. " Така че наклонността не е водачите на Европейски Съюз да се опасяват, че това може да има някакъв пулсиращ резултат или да докара до изкушения за други, които да създадат същото. Бих казъл, че е тъкмо противоположното ", добави той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР