Великобритания стартира извънредна кампания за ваксинация срещу полиомиелит на деца

...
Великобритания стартира извънредна кампания за ваксинация срещу полиомиелит на деца
Коментари Харесай

Великобритания обяви извънредна ваксинационна кампания срещу полиомиелит за деца под 9 г.

Великобритания започва изключителна акция за имунизация против полиомиелит на деца в Лондон на възраст сред 1 и 9 години, предадоха международните организации. Общопрактикуващите лекари към този момент ще канят децата от тази възрастова група за бустерни ваксини, тъй като това ще им обезпечи по-добра отбрана, считат английските здравни управляващи. Започва и осведомителна акция измежду родителите, като апелът е към тях е да не двоумят, а да заведат децата си за ваксина без отсрочване.

До тази мярка се прибягва, откакто бе доказано, че вирусът се популяризира в столицата на Обединеното кралство. Това се случва за първи път от 1984 година насам.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство NHS е идентифицирала 116 полиовируса от 19 проби от отпадни води тази година в Лондон. Тя за първи път подава сигнал за това през юни. Здравните специалисти допускат, че полиовирусът циркулира поради генетичното многообразие в пробите от отпадните води.

Лондон е с по-ниско покритие във връзка с полиомиелитна ваксина при децата на 5 години – 91.2%, в съпоставяне със междинното равнище за Англия – 95.0%, и това съгласно експертите крие спомагателна заплаха от разпространяване на болестта.

Ваксинационната стратегия ще започва от Северен и Източен Лондон, където са открити вирусите в канализацията. В тези региони и равнището на имунизация е най-ниско.

През 2004 година Англия приключи използването на орална полиомиелитна ваксина и мина към инактивирана ваксина, прилагана инжекционно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР