Великобритания ще се опита да сключи споразумение за свободна търговия

...
Великобритания ще се опита да сключи споразумение за свободна търговия
Коментари Харесай

Великобритания готви търговска сделка с Китай след Brexit

Великобритания ще се опита да подписа съглашение за свободна търговия с Китай след Brexit. Лондон счита, че може да се възползва от възходящите консуматори от междинната класа и бързо разрастващия се бранш на услугите във втората по величина стопанска система в света.

" Китай е страна, с която желаеме да сключим комерсиална договорка ", съобщи министър председателят Тереза Май на път към Ухан - академични град, където тя ще разгласи просветителни покупко-продажби на стойност 500 млн. паунда.

" Mисля, че в това време можем да създадем повече... във връзка с вероятните бариери пред търговията и отварянето на пазарите, с цел да се подсигурява, че английските предприятия са в положение да осъществят добра търговия в Китай ", добави тя.

Едва 3.1% от английския експорт през 2016 година е ориентиран към Китай спрямо 43% за Европейския съюз.

 Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit
Експерти: Англия губи при всички сюжети за Brexit

При всяко състояние растежът на стопанската система ще пострада

Пекин и Лондон имат предпочитание за комерсиално партньорство, само че формалните диалози не могат да стартират, преди Обединеното кралство публично да напусне Европейски Съюз през идната година.

Англия сподели на китайските компании, че е изцяло отворена за бизнес, които към този момент влагат в нуклеарната енергетика на Острова, а английски компании като Rolls Royce завоюваха огромни поръчки от Пекин за доставка на продукти като самолетни мотори.

Обединеното кралство беше първата западна страна, която се причисли към Азиатската банка за инфраструктурни вложения, а финансовият министър Филип Хамънд взе участие на срещата на върха в Пекин, отдадена на самодейността " Един пояс, веднъж ", чиято цел е посредством големи вложения да сътвори Новият път на коприната.

Мей и китайските държавни ръководители потвърдиха уговорката си за " златна епоха " в връзките между тях. Британският министър председател вижда голям капацитет в Новия път на коприната, само че счита, че планът би трябвало да бъде сбъднат по верен метод. Китайски артикули към този момент пътуват до Лондон по релсите .

" Бих желала да видя гаранции, че ще имаме бистрота и съблюдаване на интернационалните стандарти и ще обсъдя това с моите китайски събеседници ", уточни тя.

Мей ще повдигне въпроса за бъдещето на Хонконг пред китайския президент Си Цзинпин, наблягайки уговорката на Англия към правилото " една страна, две системи " по отношение на някогашната английска колония.

Бившият губернатор на специфичния административен регион Крис Патън изпрати писмо до Мей при започване на седмицата, в което я предизвести за " възходящите закани за главните свободи, правата на индивида и автономията " на територията.

" Вярваме, че бъдещето на Хонконг на правилото една страна, две системи е значимо. Ние сме ангажирани с това ", сподели Мей. Тя напомни, че и преди е обсъждала въпроса със Си Цзинпин и ще продължи да го прави.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР