Великобритания ще разположи свои войници в България. Това обяви британският

...
Великобритания ще разположи свои войници в България. Това обяви британският
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания ще разположи свои войници в България

Великобритания ще разположи свои бойци в България. Това разгласи английският министър председател Борис Джонсън. " Засилваме поддръжката си за страните от НАТО на предна линия, като изпращаме ново разполагане на английски армия в България в допълнение към удвояването на нашите войски както в Полша, по този начин и в Естония ", съобщи Борис Джонсън, представен от БГНЕС.  " Това е единствено началото. Трябва да подкрепим една свободна и демократична Украйна в дълготраен проект ", добави министър-председателят.

Само ден по-рано, българският президент Румен Радев разгласи, че премиерите на Англия - Борис Джонсън и на Италия - Марио Драги, са предложили техни военни да се причислят към многонационалната батальонна група на България.  " Знаете има към този момент рота от Съединени американски щати с бронирани машини " Страйкър ". Борис Джонсън също предложи Англия да изпрати своя рота от 150 човека. Италианският министър председател Марио Драги също съобщи такава подготвеност ", подчерта президентът.

Сега излиза наяве, че на процедура разполагането най-малко на английските бойци е решено. БГНЕС цитира Кирил Петков да споделя:  " Повече от 150 английски военнослужещи ще се причислят в ново бойно поделение на НАТО в България и се водят диалози с Италия “.

В четвъркък водачите на страните НАТО утвърдиха разполагането на четири нови бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария. Целта е усилването на източния фланг на Алианса след съветската инвазия в Украйна.

Британската войска разполага с към 850 военнослужещи, основани в Естония. Обединеното кралство управлява многонационална бойна група там като част от засиленото предно наличие на НАТО. Други 150 английски военнослужещи са основани в Полша в границите на ръководеното от Съединени американски щати разполагане на Алианса. 

Италия води договаряния за изпращане на най-малко 250 военнослужещи в България, оповестява в същото време EURACTIV България. Италианското предложение планува изпращане на 500 военни, в случай че управлението на разположената в България бойна група бъде поверено на италиански командири.

Както и останали бойни групи, по този начин и българската ще е под директното командване на НАТО. Решението на българското държавно управление е локалната бойна група да се командва локално от български пълководец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР