Великобритания ще изпрати стотици нови дронове с голям обсег на

...
Великобритания ще изпрати стотици нови дронове с голям обсег на
Коментари Харесай

Зеленски е във Великобритания, Лондон обеща дронове с голям обсег на Украйна

Великобритания ще изпрати стотици нови дронове с огромен обхват на Украйна, заяви английското държавно управление, откакто президентът Володимир Зеленски дойде в страната за диалози с премиера Риши Сунак, съобщи " Ройтерс ".

" Днес министър-председателят ще удостовери по-нататъшното даване от страна на Обединеното кралство на стотици ракети за противовъздушна защита и спомагателни безпилотни летателни системи, в това число стотици нови атакуващи дронове с огромен обхват с обсег над 200 км ", се споделя в изказване на държавното управление.

Според него " всички те ще бъдат доставени през идващите месеци, до момента в който Украйна се готви да ускори съпротивата си против продължаващата съветска инвазия. "

Зеленски ще се срещне със Сунак във Англия в понеделник като част от обиколката на няколко основни европейски съдружници преди предстоящата украинска контраатака против съветските сили.

Миналата седмица Англия стана първата страна, която стартира да доставя Украйна
Зеленски посети, и през уикенда, с цел да се срещне с европейски водачи, до момента в който се стреми да обезпечи спомагателна военна и финансова поддръжка за Украйна. " Днес - Лондон. Обединеното кралство е водач що се отнася до разширението на нашите благоприятни условия на сушата и във въздуха. Това съдействие ще продължи през днешния ден ", сподели Зеленски в " Туитър ". " Ще се срещна с моя другар Риши. Ще водим основни договаряния лице в лице и в делегации ", добави той.

Британското държавно управление заяви, че Зеленски е дошъл във Англия.

" Това е решителен миг в съпротивата на Украйна против една ужасна война ", сподели Сунак в изказване.

" Те се нуждаят от непрекъснатата поддръжка на интернационалната общественост, с цел да се защитят от безмилостните и безразборни офанзиви, които всекидневно са действителност за тях повече от година ".

След Съединените щати Англия е един от най-големите снабдители на военна помощ за Украйна, като даде поддръжка на стойност 2.3 милиарда паунда (2.9 милиарда долара) предходната година и даде обещание сходна сума за 2023 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР