Великобритания се сблъсква с най-голямата стачка от създаването на Националната

...
Великобритания се сблъсква с най-голямата стачка от създаването на Националната
Коментари Харесай

Десетки хиляди британски медсестри и служители в Спешна помощ излизат в стачка

Великобритания се сблъсква с най-голямата стачка от основаването на Националната здравна работа (NHS) до момента.

Десетки хиляди здравни служащи - медицински сестри, чиновници от Спешна помощ и физиотерапевти от Англия и Уелс - стачкуват поради несъответстващо възнаграждение и условия на труд.

Служителите на NHS ще стачкуват през цялата седмица, като стачките им ще бъдат разпределени по дни. В понеделник е планувана най-масовата проява на синдикатите на сестрите и парамедиците.

Профсъюзните митинги не са спирали от декември насам във Англия. Само в първите дни на февруари имаше няколко стачки на железопътните служащи, учителите, университетските преподаватели, чиновниците в държавната администрация, водачите на рейсове и други

Sky News цитират една от участничките в стачката - жена с 20-годишен опит в здравната система - която споделя, че решението ѝ да спре да работи с пациентите си е " извънредно ", само че заплащането в бранша " не е съвместимо с разноските ни за живот ".

" Имаме потребност от нарастване на заплатата, което да дава отговор на инфлацията, с цел да можем да привличаме хора и да ги задържаме в специалността - по този начин ще можем да предоставяме онази грижа на пациентите ни, която желаеме да можем да дадем ", споделя Кармел О`Бойл.

Министърът на опазването на здравето Стийв Баркли твърди, че стачките " безспорно ще имат отражение върху пациентите " и ще доведат до закъснение на здравното обслужване на жителите поради неналичието на личен състав.

О`Бойл обаче дава отговор на това обвиняване с думите: " Хората не умират, тъй като медицинските сестри стачкуват. Медицинските сестри стачкуват, тъй като хората умират ".

Ръководителят на един от синдикатите на сестрите Патриша Маркис приканва премиера Риши Сунак да взе участие персонално в договарянията за изискванията на работа в здравната система - до момента най-високопоставеният представител на държавното управление в тях е министърът на опазването на здравето, а " предложенията му не доведоха до никакви решения ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР