Великобритания санкционира шестима шефове, отговарящи за наказателната колония в Арктика,

...
Великобритания санкционира шестима шефове, отговарящи за наказателната колония в Арктика,
Коментари Харесай

Великобритания санкционира шефове на наказателната колония, в която беше държан Навални

Англия глоби шестима шефове, отговарящи за наказателната колония в Арктика, където умря опозиционният водач Алексей Навални, заяви Би Би Си.

Той бе заточен в най-строгия затвор в зоната на безконечната заледеност

Санкциите включват заледяване на активите и възбрана за пътешестване до Обединеното кралство.

„ Отговорните за бруталното отношение към Навални не би трябвало да си вършат илюзии – ние ще ги държим виновни “, сподели външният министър на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън.

Руският опозиционен водач Алексей Навални прекара последните си месеци в наказателна колония в Сибир при недопечен режим.

 Руският опозиционер Алексей Навални е умрял Снимка: Reuters

„ Никой не би трябвало да се съмнява в репресивния темперамент на съветската система. Затова през днешния ден глобяваме най-висшите чиновници на пандиза, виновни за задържането му “, добави Камерън.

Всичко за гибелта и последвалите реакции четете в този онлайн репортаж

Санкционираните шефове са началникът на наказателната колония Вадим Константинович Калинин и петима негови заместници – подполковниците Сергей Николаевич Коржов, Василий Александрович Видрин, Владимир Иванович Пилипчик, Александър Владимирович Голяков и Александър Валериевич Образцов.

Британското държавно управление прикани тялото на Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му и да бъде организира цялостно и транспарантно следствие.

Разследването на гибелта на Навални е удължено, заяви представителят на съветския опозиционер

Във вторник майката на съветския опозиционер Людмила Навална  отправи апел към президента Владимир Путин да ѝ разреши да вземе тялото на сина са и да го погребе. Тя описа, че от пет дни се пробва да види Алексей, само че даже не знае къде се намира.

Обединеното кралство е първата страна, която наложи наказания в отговор на гибелта на Навални, оповестяват от външното министерство. Премиерът Риши Сунак сподели, че страната му и съдружниците ѝ обмислят „ всички разновидности да потърсят отговорност от Русия и Путин “.

Съединени американски щати също оповестиха, че ще създадат собствен личен пакет от наказания против Русия поради гибелта на опозиционера и продължаващата война в Украйна.

Алексей Навални беше най-значимият водач на съветската съпротива за последното десетилетие. Той излежаваше 19-годишна присъда по обвинявания, които мнозина считат за политически стимулирани.

Най-емоционалният миг и най-запомнящата тирада беше на Юлия Навални, сподели зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика

Руската затворническа работа заяви, че той е умрял в наказателната колония ИК-3 в Харп, известна като „ Полярен вълк “ в петък, откакто се разхождал и ненадейно примрял.

Екипът на Навални твърди, че той е бил погубен по заповед на президента Путин. На фамилията му бе казано, че тялото му няма да бъде освободено две седмици и че е държано за  „ химически разбор “.

 Навални - митинги Снимка: Ройтерс

Няма удостоверение за местонахождението на Навални от съветските управляващи, а опитите за локализирането му неведнъж са прекратявани. Съпругата на Навални, Юлия Навална , твърди, че тялото на Алексей е държано, до момента в който следите от отравяне с нервнопаралитичното вещество Новичок изчезнат.

Путин не е коментирал непосредствено гибелта му. Кремъл призна гибелта му и сподели, че съветският президент е знаел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР