Великобритания разшири своя списък с недостигащи професии в строителството, което

...
Великобритания разшири своя списък с недостигащи професии в строителството, което
Коментари Харесай

Великобритания улеснява достъпа на строители до трудовия си пазар

Англия разшири своя " лист с недостигащи специалности " в строителството, което разрешава по-лесно наемане на работна ръка от чужбина. Промените засягат зидари, покривачи, керемиджии, плочи, дърводелци и мазачи, които ще се възползват от по-евтини визи и по-леки критерии за претовареност.

Въпреки че Англия се сблъсква с изострен дефицит на служащи в някои браншове, това провокира политически проблеми за ръководещата Консервативна партия на премиера Риши Сунак, която дава обещание да понижи чистата миграция в последното десетилетие.

Министерството на вътрешните работи съобщи , че прибавянето на нови специалности в строителството ще подкрепи националната инфраструктура и ще подтиква растежа на обвързваните промишлености.

През март самостоятелният съвещателен комитет по миграцията предложи включването на работни места в строителството към листата с недостигащи специалности. Списъкът към този момент включва медицински служащи, строителни инженери, лабораторни техници и други функции в опазването на здравето.

Данните, оповестени през май, демонстрират, че чистата миграция към Англия доближи рекордно високо равнище от 606 000 души през предходната година. Това подтикна премиера Сунак да направи

Критиците на Брекзит настояват, че излизането на Англия от Европейския съюз е нараснало дефицита на работна ръка, защото жителите на Европейски Съюз към този момент не могат да пътуват без визи, с цел да работят в страната, както преди.

Работниците в специалности с недостиг ще могат да получават 80% от общоприетата заплата и ще дават отговор на условията за виза, като показват оферта за работа от шеф и потвърдят владеенето на британски език, съгласно изказването на държавното управление.
 Сунак подвига заплатите на лекари и учители, с цел да постави завършек на стачките
Сунак подвига заплатите на лекари и учители, с цел да постави завършек на стачките

Инфлацията във Англия остава висока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР