Великобритания проверява твърденията за химическа атака в обсадения от руските

...
Великобритания проверява твърденията за химическа атака в обсадения от руските
Коментари Харесай

Великобритания проверява твърдения за химическо оръжие в Мариупол

Великобритания ревизира изказванията за химическа офанзива в обсадения от съветските въоръжени сили украински град Мариупол, сподели английската министърка на външните работи Лиз Тръс, представена от Франс прес.

Пристанището на Азовско море има стратегическо значение. Градът е обсаден от повече от един месец и постъпват известия за пагубна филантропичната обстановка там, съобщи организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

" Информации сочат, че съветските сили може да са употребявали химически сътрудници при нахлуване против популацията на Мариупол. Работим незабавно с нашите сътрудници, с цел да проверим (тези сведения) ", написа Тръс в Туитър. Тя акцентира, че всяка приложимост на химически оръжия " би представлявала брутална ескалация в този спор, и ние ще потърсим отговорност от (руския президент Владимир) Путин и неговия режим ".

Украинската депутатка Иванна Климпуш упрекна Русия, че е употребила " незнайно вещество " в Мариупол, където няколко индивида получили дихателна непълнота. " Твърде евентуално химически оръжия ", написа тя в Туитър.

По-рано отрядът " Азов ", който отбранява Мариупол, сподели, че съветски дрон е разпръснал " токсично вещество " върху военни и цивилни в града. В резултат няколко души получили респираторни и неврологични проблеми.

Франс прес отбелязва, че не може да ревизира тези изказвания по самостоятелен път.

Украинските информации за допустима приложимост на химически оръжия в Мариупол пристигнаха в миг, когато съветските сили наподобява са на път да открият надзор върху града.

Украйна не разполага с оръжията, които са й нужни, с цел да избави Мариупол, съобщи късно през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от ДПА.

Агенцията отбелязва, че сепаратистите в Източна Украйна от седмици водят с съветска поддръжка яростни боеве с украинските сили за стратегически значимото пристанище.

Вчера ръководителят на провъзгласената от бунтовниците Донецка национална република Денис Пушилин разгласи, че градът е високомерен. Командващият украинските въоръжени сили Валерий Залужний обаче сподели, че връзката с бойците, които отбраняват Мариупол, не е прекратена.

Западни военни специалисти от своя страна установяват, че съветските сили напредват в изискванията на градски боеве.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР