Великобритания откри нова, още по-заразна мутация на COVID-19, свързана с

...
Великобритания откри нова, още по-заразна мутация на COVID-19, свързана с
Коментари Харесай

Великобритания откри втора мутация на COVID-19

Великобритания откри нова, още по-заразна разновидност на COVID-19, обвързвана с последния скок на случаите в страната.

Новият вариант е открит при два случая на инфектирани южноафриканци, и двамата контактни на лица, пътували от Южна Африка през последните няколко седмици, съобщи „ Ройтерс “.

Вариантът е наименуван VUI-202012/01, като абревиатурата първоначално значи Variant Under Investigation („ разследван вид “). Всички вируси мутират и възникването на нови варианти се счита за обикновено, в това число при COVID-19, написа CNN.

„ Този нов вид е мощно стеснителен, защото е по-преносим и наподобява е мутирал повече, в сравнение с новия вид, който беше открит “, сподели държавният секретар по опазването на здравето Мат Хенкок.

Миналата седмица управляващите в Южна Африка оповестиха за нова генетична разновидност, която може да е виновна за вълната от инфектирани там.

По думите на специалистката Сюзън Хопкинс от държавната организация Public Health England новооткритият вид ще бъде подложен под надзор и имунизациите, които към този момент са създадени, ще бъдат ефикасни против него. „ Ваксините създават мощен имунен отговор и работят необятно против доста вариации на вируса “, сподели тя.

Англия към този момент се бори с различен вариант на коронавирусната зараза, който е потвърдено към 70% по-заразен и съумя да „ сковава “ краткотрайно Острова, откакто десетки страни, в това число и България, постановиха ограничавания за идващите оттова, блокирайки хиляди хора в навечерието на празниците. Изследванията не престават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР