Великобритания осъди изтеглянето на американските войски от Афганистан, предупреждавайки, че

...
Великобритания осъди изтеглянето на американските войски от Афганистан, предупреждавайки, че
Коментари Харесай

Лондон: Изтеглянето на САЩ от Афганистан е грешка

Великобритания осъди изтеглянето на американските войски от Афганистан, предупреждавайки, че възходът на талибаните ще сътвори удобна почва за екстремисти, които заплашват света.

Министърът на защитата Бен Уолъс разгласи, че към 600 бойци ще оказват помощ за евакуацията на английски жители от страната, защото ислямистите получават все по-голям надзор. Но той сподели пред телевизия Sky News, че решението на Съединени американски щати за евакуиране на войските „ оставя доста огромен проблем на място “.

Министърът предвижда, че това ще бъде от изгода за Ал-Кайда, която е получила несъмнено леговище при талибаните преди офанзивите на 11 септември 2001 година, които провокираха 20-годишното присъединяване на Запада в Афганистан.

" Абсолютно съм обезпокоен, че пропадналите страни са място за размножаване на този вид хора ", добави той.

" Разбира се, че Ал-Кайда евентуално ще се върне ", сподели той, предупреждавайки, че това ще докара до " опасност за нашата сигурност и ползи ".

„ Чувствах, че е неточност да се прави по този метод, че всички ние като интернационална общественост евентуално ще си платим следствията от това “, сподели Уолъс за съглашението от Доха, подписано сред Съединени американски щати и талибаните.

Споразумението, подписано при някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп предходната година, не остави на Англия различен избор, с изключение на да изтегли войските си, сподели той. 600-те английски бойци, изпратени в Афганистан, ще окажат поддръжка на до 3000 английски жители да изоставен, сподели Уолъс.
 Politico: Европа стреснато следи напредъка на талибаните в Афганистан Politico: Европа стреснато следи напредъка на талибаните в Афганистан
След като вложиха в напъните на Съединени американски щати за стабилизиране на Афганистан в продължение на две десетилетия, като разположиха хиляди войниц...

Към сериозните мнения на министъра се прибавят и тези на някои други висши политици и военни.

Председателят на авторитетната комисия по външните работи в Народното събрание Том Тугендхат сподели пред Би Би Си: „ Току-що издърпахме килима отдолу под тях “, имайки поради афганистанския народ. Депутатът реакционер добави, че нуждата на Англия да изпрати повече войски, с цел да улесни изтеглянето си, е " сигурен знак за неуспех ".

Бившият министър на интернационалното развиване Рори Стюарт назова изтеглянето на войските „ тотално изменничество от Съединени американски щати и Англия “, което рискува да провокира революция сред конкуриращи се военачалници, които сега се пазят против талибаните.

Джони Мърсър, народен представител реакционер и някогашен министър на ветераните, служил в Афганистан, назова отдръпването „ срам “.

" Мисля, че е унизително за английската войска, за фамилиите, които изгубиха околните си там, само че на първо място е голяма покруса за хората в Афганистан, които са претърпели толкоз доста през тези години ", сподели той за Times Radio. " Избрахме това проваляне и е срамно ", заключи той.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР