Великобритания обвинява Иран за кибератака срещу нейния парламент, пише вестник

...
Великобритания обвинява Иран за кибератака срещу нейния парламент, пише вестник
Коментари Харесай

Разгаря се нов международен скандал! Великобритания обвини Иран за кибератака срещу нейния парламент

Англия упреква Иран за хакерска атака против нейния парламент, написа вестник " Дейли телеграф ". Хакерското нахлуване датира от 24 юни. Тогава различен английски всекидневник, " Таймс ", заяви, че е разкрил на рускоезичен уебсайт паролите на електронните пощи на английски министри и депутати.

Според " Дейли телеграф " обаче английското разузнаване е стигнало до извода, че хакерската офанзива е пристигнала от Иран.

Експерти позволяват, че кибернападението може да е дело на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) за саботиране на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че не би удостоверил, че Иран съблюдава своите отговорности по договорката, и държавното управление му наложи наказания на КГИР, най-елитните ирански военни сили.

По информация на английската телевизия Скай нюз хакерите може да са получили достъп до към 90 електронни пощенски кутии от мрежата на Народното събрание.

Тя има общо 9000 консуматори, измежду които министрите и членовете на двете парламентарни камари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР