Великобритания няма да признае независимостта на Каталуния, съобщиха от Даунинг

...
Великобритания няма да признае независимостта на Каталуния, съобщиха от Даунинг
Коментари Харесай

Великобритания: Няма да признаем независимостта на Каталуния

Великобритания няма да признае независимостта на Каталуния, оповестиха от Даунинг Стрийт, представени от Би Би Си.

Официалният представител на английския министър председател Тереза Мей съобщи, че това няма да се случи откакто отделянето е било заявено въз основата на избор, разгласен за противозаконен от испанските съдилища. Той уточни, че Обединеното кралство би желало да види единството на Испания непокътнато. 

" Продължаваме да желаеме да се зпази думата на закона, испанската конституция да се почита и испанското единение да се задържи ", показва изказване на кабинета от представителя на Мей. 

По-рано външният министър на Англия, която ще се отдели от Европейския съюз идната година, Борис Джонсън, сподели, че е предложил поддръжка на испанския министър-председател Мариано Рахой. След среща с португалския външен министър в Лисабон Джонсън съобщи " Не считаме, доколкото разбираме въпроса, че референдумът за самостоятелност е бил добре учреден законово. Следователно оставаме доста ясни във възгледа ни, че би трябвало да се задържат конституционната целокупност и суверенитетът на нашите испански другари и това е в действителност нашият ангажимент ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР