Великобритания изнесе ключово оборудване на стойност 100 милиона долара за

...
Великобритания изнесе ключово оборудване на стойност 100 милиона долара за
Коментари Харесай

The Times: Великобритания изнесе ключово оборудване на стойност 100 милиона долара за Русия

Англия изнесе основно съоръжение на стойност 100 милиона $ за Русия. Британското издание The Times написа, че през първите 10 месеца на 2023 година основно съоръжение на стойност над 100 милиона $ е пристигнало от Обединеното кралство в Русия. Стоките, създадени от английски компании, се изпращат на съветски територии посредством китайски или турски компании, т.е. посредством успореден импорт.

Освен това има и случаи на директни продажби на артикули в Русия от английски хранилища на стойност към 15 милиона $. По-специално, шотландският производител на полупроводници FTDI, който преди този момент доставяше микросхеми за съветска бронирана техника, усили износа за съветския пазар (миналата година компанията достави на руснаците елементи на стойност 1,5 милиона $, през 2022 година сумата беше три пъти по-малка)

The Times акцентира:

Въпреки обстоятелството, че не беше допустимо изцяло да се отстрани вносът на артикули, които могат да се употребяват за произвеждане на оръжия от Англия в Русия, беше регистриран забележителен спад в общия размер на оборота, защото още през 2022 година британците доставят на съветския пазар артикули на стойност 770 милиона $.

Според изданието в съветското оръжие са останали единствено 28 съставния елемент от английски генезис, до момента в който има повече от 2 хиляди елементи от американски генезис.

Сред доставените артикули на стойност 100 милиона $ са безпилотни летателни апарати, машини, компютърни съставни елементи и полупроводници, които Русия не може да създава сама.

Източник – The Time/Превод:SafeNews
За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР