Великобритания и Германия са единни с Украйна в борбата ѝ

...
Великобритания и Германия са единни с Украйна в борбата ѝ
Коментари Харесай

Чарлз III изрази солидарност с Украйна при посещението си в Германия

Великобритания и Германия са единни с Украйна в битката ѝ против непровокираното навлизане на Русия, съобщи крал Чарлз III в Берлин по време на първото си посещаване в чужбина като крал, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на държавен прием, чийто хазаин беше немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, монархът акцентира уговорката на двете страни да " пазят и развиват общите демократични полезности ".

" Това се вижда толкоз ясно през днешния ден, когато дружно с Украйна пазиме свободата и суверенитета си пред лицето на непровокирана експанзия ", сподели той.

74-годишният английски суверен е на тридневно посещаване в Германия в границите на пътешестване, определяно като " значим европейски жест " за поддържане на мощни връзки след Брекзит.

Като приветства " трайната значимост " на връзките с Германия, той съобщи, че ще направи всичко допустимо, с цел да заздрави тези връзки.

По-рано домакинът Щайнмайер приказва за " тъжния ден " преди шест години, когато Англия стартира излизането си от Европейския съюз.

" Днес, тъкмо шест години по-късно, отваряме нова глава ", сподели немският президент.

" Сега гледаме напред при изменени условия, само че към момента дружно ", сподели той и добави на британски език, че " нашето другарство е значимо и то е мощно ".

Съвместните дейности на Англия и Германия в помощ на Украйна при отстояването на нейната независимост акцентират какъв брой мощна е нашата връзка, сподели Щайнмайер.

Германия τържествено посрещна кралските посетители, като ги приветства на летище Берлин-Бранденбург с 21 оръдейни салюта, а два военни самолета прелитяха до момента в който те следиха от върха на стълбите на самолета.

Британският байрак се развяваше дружно със знамената на Германия и Европейския съюз по централния берлински бул. " Унтер ден Линден ", който води към Бранденбургската врата.

Щайнмайер и немската първа дама Елке Бюденбендер посрещнаха кралската двойка с военни почести при тази забележителност, която за първи път е декор за посрещане на държавен посетител.

По време на визитата си Чарлз ще стане първият монарх, който ще приказва пред немския парламент в четвъртък, преди да отпътува за пристанищния град Хамбург в петък.

Изборът на Германия за първото посещаване на Чарлз, откакто плануваното пътешестване до Франция беше отсрочено, демонстрира, че Берлин е основен сътрудник за Англия, която се стреми да възвърне връзките си с Европейски Съюз, написа вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

След церемониалната част от визитата в сряда, през втория ден от пътуването си Чарлз ще поеме основни политически задължения.

Той ще стартира деня с диалози с канцлера Олаф Шолц, след което ще направи послание към Бундестага.

Ще се срещне и с бежанци, пристигнали неотдавна от Украйна, и ще се срещне с британско-германска военна част в прилежащата провинция Бранденбург.

Монархът, който от години прокарва стратегия за запазване на околната среда, е възнамерявал и обиколка на биоферма. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР