Великобритания и Франция потвърдиха решимостта си, че руската инвазия в

...
Великобритания и Франция потвърдиха решимостта си, че руската инвазия в
Коментари Харесай

Войната в Украйна - пиеса, в която Западът пише следващото действие?

Англия и Франция потвърдиха решимостта си, че съветската инвазия в Украйна би трябвало да приключи с неуспех, оповестява " Асошиейтед прес ".

Британският външен министър съобщи, че съдружниците на Украйна би трябвало да употребяват по-добре икономическата си мощност, с цел да надминат доста военната машина на Москва.

Подновената позиция на Дейвид Камерън и френския му сътрудник Катрин Колона, че Русия не може да бъде възнаградена за експанзията си, идва в миг, когато от най-големия боен покровител на Украйна - Съединените щати - пропада.

След диалози с Колона в Париж Камерън уточни, че в случай че стопанските системи на западните сътрудници на Украйна се изчислят дружно, " ние превъзхождаме съветската стопанска система с 25 към едно или повече ".

" Това, което би трябвало да създадем, е да накараме тази икономическа мощ и този ангажимент да се отплатят ", означи той. " Не се колебая, че можем да създадем по този начин, че съветският президент Владимир Путин да загуби и е значимо той да загуби ".

Нито Камерън, нито Колона обаче оповестиха нова помощ за Украйна.
 Bloomberg за помощта за Украйна: Какво ще стане, в случай че Путин победи?
Bloomberg за помощта за Украйна: Какво ще стане, в случай че Путин победи?

Авторите на материала рисуват песимистична картина

" Ръка за ръка през цялото време нашите две страни работят дружно, с цел да подсигуряват, че съветската експанзия няма да бъде възнаградена, а ще се провали ", посочи на собствен ред Колона.

В Съединените щати помощта за Украйна се оплете във вътрешната политика. Настояването на президента Джо Байдън за милиарди долари военновременна помощ беше блокирано в Конгреса. Европейският съюз и неговите 27 страни членки са изпратили 91 милиарда $ финансова, военна, филантропична и бежанска помощ. Те обаче за идната планувана еднократна сума.

Камерън съобщи, че поддръжката за Украйна от Обединеното кралство, което към този момент не е член на Европейски Съюз, и Франция ще продължи " колкото е належащо ".

Оприличавайки войната на " пиеса, която се състои от разнообразни дейности " , той уточни, че съдружниците на Киев би трябвало да дефинират идната ѝ фаза.

" Първото деяние ", означи Камерън, " беше зашеметяващият неуспех на Русия да реализира задачите си " - когато съветските сили за първи път нахлуха в украинската столица Киев през февруари и март 2022 година и бяха отблъснати.
 ISW: Киев се бори с дефицит на въоръжение и закъснение на западната помощ
ISW: Киев се бори с дефицит на въоръжение и закъснение на западната помощ

Със закон Русия криминализира русофобията в чужбина

Второто деяние беше контраофанзивата на Украйна през лятото на 2022 година , продължи той, " брилянтността, която украинците демонстрираха, като отблъснаха руснаците, върнаха половината територия, която беше изгубена, изтласкаха ги назад през Черно море ".

" Третото деяние беше по-трудно на сушата ", добави английският министър, визирайки това лято.

" Но четвъртото деяние занапред ще бъде написано и ние би трябвало да сме сигурни, че го пишем по верния метод, с нашите другари и сътрудници от западния свят " .

Камерън и Колона разискаха и Франция неведнъж е призовавала за филантропична пауза в боевете, която да бъде последвана от прогрес към трайно преустановяване на огъня.

Камерън съобщи, че Обединеното кралство желае " преустановяване на огъня допустимо най-скоро, само че то би трябвало да бъде стабилно. Това би трябвало да бъде преустановяване на огъня, при което Израел към този момент не е застрашен от " Хамас " и неговите ракети и убийствената му активност ".

Колона осъди насилието, осъществено от еврейски заселници екстремисти на окупирания Западен бряг, като го назова недопустимо. Тя изиска Израел да работи против тях и означи, че Франция работи за сливане на европейските наказания против тях.

Съединените щати към този момент оповестиха, че ще наложат забрани за пътешестване на екстремистки настроени еврейски заселници, забъркани в поредицата скорошни офанзиви против палестинци на Западния бряг.
 Европейски Съюз одобри 12-ия пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз одобри 12-ия пакет от наказания против Русия

Ето какво включват новите ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР