Великобритания е станала по-малко конкурентоспособна и по-малко привлекателна за чуждестранните

...
Великобритания е станала по-малко конкурентоспособна и по-малко привлекателна за чуждестранните
Коментари Харесай

Великобритания е все по-малко привлекателна за инвестиции

Великобритания е станала по-малко конкурентоспособна и по-малко привлекателна за задграничните вложители вследствие на внезапно възходящите разноски за сила и последните политически разтърсвания. Това демонстрира индустриално изследване измежду локалните производители, предава Reuters.

Делът на производителите, които считат, че Англия е конкурентно място, понижава на половина до 31% от 63% преди година. 43% пък споделят, че страната е станала по-малко привлекателна за задгранични вложители, демонстрира изследването на Make UK, главната комерсиална организация за английските производители.

Допитването е извършено измежду 235 компании в интервала сред 1 и 22 ноември. По това време разтърсванията на краткотрайното държавно управление на Лиз Тръс бяха на дневен ред в съзнанието на хората и по тази причина не е инцидентно, че 53% от компаниите споделиха, че продължаващата политическа неустойчивост е навредила на бизнес доверието.

Тази седмица министърът на финансите Джереми Хънт би трябвало да очертае проекти за внезапно понижаване на енергийните дотации за бизнеса. Според интервюираните от Make UK този проект евентуално ще даде подтик на съкращенията на работни места и производства.

Производителите във Англия изпитват усложнения в последно време, като деликатно следени бизнес изследвания на S&P Global демонстрират, че те са претърпели по-сериозен спад през декември, в сравнение с други страни от Г-7. „ 2023 година ще бъде доста предизвикателна за производителите поради мощна композиция от фактори, тестващи тяхната увереност “, съобщи Стивън Фипсън, основен изпълнителен шеф на Make UK.

Продължаващото спиране на веригата на доставки, достъпът до работна ръка и високите транспортни разноски, които не демонстрират признаци на понижаване, могат да бъдат добавени към възходящото чувство за икономическа и политическа неустановеност на английските пазари “, добави той.

Фипсън сподели, че съществува забележителен риск английските производители да „ пропаднат през пукнатините “, в случай че държавното управление не успее да се оправи с щедростта на стратегиите за поддръжка на енергийните сметки.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВеликобритания вложения работна ръка политически аргументи енергийна рецесия високи цени цени на силата ПоследниНай-четениБюджет и финанси 32 Англия е все по-малко привлекателна за вложения Политика 736 „ Ефектът на бумеранга “: До 10 години Русия може да се разпадне Компании 636 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Пазари 220 Светът презира мощния $, само че не може без него Компании 10815 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Хай-тек 10787 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 9988 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Личности 3626 „ Ще си пандизчия или милионер “: Защо Брансън напуща учебно заведение на 15 Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР