Великобритания е регистрирала рекорден растеж от 7,5 на сто през

...
Великобритания е регистрирала рекорден растеж от 7,5 на сто през
Коментари Харесай

Британската икономика е нараснала със 7,5 на сто през 2021 г.

Великобритания е записала рекорден напредък от 7,5 на 100 през 2021 година след историческо стесняване от 9,4 на 100 през миналата година поради пандемията. Това заяви през днешния ден Националната статистическа работа (ONS), представена от Франс прес.

За четвъртото тримесечие английският БВП (БВП) се е нараснал с 1 на 100 макар вълната на разновидността Омикрон, следвайки сходен напредък през третото тримесечие, регистрира статистиката.

Само за декември, месецът, през който се е усетило въздействието на Омикрон, засягайки главно търговията и хотелско-ресторантьорския бранш в разгара на коледно-новогодишните празници, английската стопанска система е отчела спад от 0,2 на 100. Въпреки това тя е запазила ниво, съпоставимо с февруари 2020 година, преди да удари пандемията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британската стопанска система е записала слаб завършек на годината поради Омикрон и държавните ограничавания в опит да се забави стремителното му разпространяване. Това разяснява Рейн Нютън-Смит, основен икономист на Конфедерацията на английската индустрия (CBI), която е главната работодателска организация в страната.

Въпреки че, както наподобява, най-лошото е отминало, фирмите към момента се изправени пред дефицит в снабдяването и напън върху цените, защото семействата се сблъскват с рецесия на разноските за живот, добави тя.

От своят страна министърът на стопанската система и финансите Риши Сунак похвали " удивителната резистентност " на стопанската система, като английският напредък е бил с най-бърз ритъм измежду страните от Г-7 тази година.

Френският Брутният вътрешен продукт, да вземем за пример, е скочил със 7 на 100 през 2021 година, а този на Европейски Съюз - с 5,2 на 100.

Омикрон е забавил нищожно възобновяване, съобщи основната икономистка на английския клон на Кей Пи Ем Джи (KPMG) Яел Селфин. Въпреки това като цяло

английската стопанска система е отчела най-силния си напредък през 2021 година след Втората международна война, възстановявайки се от рецесията, породена от пандемията от Ковид-19.

Според Селфин обаче чака растежът да се възвърне от този месец с нарастване на Брутният вътрешен продукт през 2022 година, който би трябвало да доближи 3,7 на 100.
Тя обаче призна, че идните месеци могат да разочароват поради най-високата от 30 години инфлация в страната и натиска върху семействата, подбуден от нарастването на налозите и цените.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР