Велико Търново. Все по-често граждани на Велико Търново подават в

...
Велико Търново. Все по-често граждани на Велико Търново подават в
Коментари Харесай

Зорница Кънчева, Община Велико Търново: Все по-често жителите на града подават сигнали за замърсени територии на различни места

Велико Търново. Все по-често жители на Велико Търново подават в Общината сигнали за нечисти територии на разнообразни места. По закон локалната администрация може да спомага с разчистване единствено в случай че теренът е общински. Това сподели за Радио „ Фокус ” – Велико Търново началникът на Отдел „ Околна среда ” Зорница Кънчева. По думите й другият метод, по който се оказва помощ, е търсенето на притежателите на дадените парцели. След това се издава наставление, само че то не включва парична глоба.
„ Моят зов е жителите да се обръщат към нас не когато към този момент видят, че нещо към този момент е доста нечисто. Да, дано го вършат и тогава, всички сигнали се обработват и са от изгода, само че въпреки всичко да алармират и кой го направил, тъй като това е главното, с цел да спрем последващи сходни действия. Разбирам, че никой не желае да утежни междусъседските си връзки, само че по този начин само можем да спрем следващи замърсявания “, изясни Зорница Кънчева. Тя добави, че сигналите не са необичайност, само че съвсем в никакъв случай не е посочен причинител. Санкции се постановат само за замърсителите на общински терени.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР