Велико Търново. Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на

...
Велико Търново. Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на
Коментари Харесай

Ръководителите на националните статистически институти на България, Грузия и Армения с висока оценка за Велико Търново

Велико Търново. Висока оценка за Велико Търново дадоха ръководителите на националните статистически институти на България, Грузия и Армения. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Сергей Цветарски, Гогита Тодрадзе и Стефан Мнатсаканян гостуваха в града и бяха посрещнати от ръководителя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.
След къс роман за славното историческо минало на Търновград Венцислав Спирдонов срещна гостите със актуалното развиване на града, икономическия профил на общината и стратегическите планове за идващите няколко години.
Венцислав Спирдонов акцентира, че статистиката е измежду петте най-важни за всяка страна институции. Той уточни, изследванията и резултатите от тях са действителна оценка за развиването на даден град, район и страна, за целесъобразността на провежданите политики, за публичното мнение и настройки.
Силно позитивно усещане на гостите направиха актуалните трендове във Велико Търново – увеличението на популацията, високата раждаемост, растежът на вложенията и туристическия интерес. Грижата за старините и богатото културно-историческо завещание също бяха оценени като фактори, благоприятстващи развиването на Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР