Велико Търново. Великотърновският митрополит Григорий изказа сърдечни благодарности към председателя

...
Велико Търново. Великотърновският митрополит Григорий изказа сърдечни благодарности към председателя
Коментари Харесай

Великотърновският митрополит Григорий благодари на Цветан Цветанов за съдействието му при отпускането на средства за изграждане на библиотека към Митрополията

Велико Търново. Великотърновският митрополит Григорий изрече сърдечни благодарности към ръководителя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за финансовата поддръжка на държавното управление за построяването на библиотека към Митрополията. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . С разпореждане на Министерски съвет в края на предходната година бяха отпуснати 1,5 млн. лева за църковната библиотека, която ще се трансформира в правоприемник на книжовността на Патриарх Евтимий. „ Много сме удовлетворени, това е огромна помощ, която изискуем на господин Цветанов като депутат от Великотърновска област, тъй като той срещна държавното управление с нуждата да бъде построен този нов литературен център ”, сподели дядо Григорий.
Сградата, която преди време е национализирана, е била употребена за детска градина, а в този момент още веднъж добита от митрополията.
Сега постройката има незабавна потребност от ремонт. В църковната библиотека ще има 35 000 заглавия, като фондът ще се обогатява непрестанно. Великотърновският митрополит сподели още, че ще постави всички старания ремонтните действия да завършат до края на годината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР