Велико Търново. Центърът за превенция и спорт във великотърновското село

...
Велико Търново. Центърът за превенция и спорт във великотърновското село
Коментари Харесай

Велико Търново: Центърът за превенция и спорт в село Балван спечели награда за най-добър проект на Фондация „Лале“ за 2018 година

Велико Търново. Центърът за предварителна защита и спорт във великотърновското село Балван завоюва премия за най-хубав план на Фондация „ Лале “ за 2018 година. Това заяви ръководителят на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ Благовеста Факирова пред публицисти, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Наградата е била връчена през вчерашния ден,по време на публична гала, на Росица Димитрова – шеф Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ в Община Велико Търново. Проектът е бил определен всред 14 номинирани от цялата страна. „ Тази премия е извънредно заслужена. Тя е толкоз сложна и е вследствие на поредна, дългогодишна, упорита и неуморна работа, в необятно партньорство. Смятам, че напълно справедливо номинираният от Община Велико Търново план на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ откри място измежду наградените. Наградата е тежка, тъй като се носят тежко отговорности, включващи съгласуваност и партньорство на толкоз доста институции, даващи от своя страна резултат върху токова доста деца и фамилии, изключително в дребните обитаеми места “, уточни Росица Димитрова. От своя страна тя връчи премията на ръководителя на Дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ Благовеста Факирова.
Центърът за предварителна защита и спорт в село Балван бе открит през месец декември 2016 година по план на дарителското съдружие, в партньорство с Община Велико Търново, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Национален боен университет „ Васил Левски “, кметство Балван и Съюза на пивоварите в България. От скоро партньорски организации са Съюзът на българските автомобилисти и Български червен кръст. Основната цел на Центъра за предварителна защита и спорт е в него децата и младежите от цялата община да се образоват с на практика и теоретически занимания, осигуряващи ограничения за тяхната сигурност. Там те получават познания и умения за държание при бедствия и повреди и за оказване на първа помощ в учебно заведение и отвън него. Те се срещат с проблемите, свързани с опиатите и трафика на хора. От разкриването си досега дейностите, осъществени в Центъра, са обхванали над 600 деца. По думите на Росица Димитрова Центърът е надградил и разширил активността на 20-те центъра за работа с деца и младежи разкрити в обитаемоте места от община Велико Търново.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР