Велико Търново, София и още единадесет български общини се присъединяват

...
Велико Търново, София и още единадесет български общини се присъединяват
Коментари Харесай

Велико Търново става част от Мрежата на балканските градове – B40

Велико Търново, София и още единадесет български общини се причисляват към Мрежата на балканските градове –B40.

Това стана факт по време на алегорична гала в София, в която присъединяване взеха кметът на старопрестолния град и ръководител на Националното съдружие на общините в Р. България Даниел Панов, столичният Йорданка Фандъкова, кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, непрекъснатият секретар на Мрежата на балканските градове Тугба Фиганкаплан и други

Част от организацията ще бъдат също Пловдив, Димитровград, Троян, Карлово, Сливен, Белица и Карнобат, които дружно с Велико Търново и София подадоха заявки за участие. А планове за присъединение обявиха общините Бургас, Исперих, Върбица и Сърница. Мрежата B40 сплотява градове от общо 11 страни.

Желанието на българските общини е не просто да се включат, а да бъдат част от концепцията, действието и решенията на Мрежата на балканските градове В40, акцентира в обръщението Даниел Панов. Балканското обединяване концентрира общите старания на управляващите, които са най-близо до хората, за решаването на значимите проблеми, акцентира Панов.

Кметът на Велико Търново съобщи, че НСОРБ е първата национална организация на общините, която интензивно поддържа самодейността В40 и интензивно работи за разширението на мрежата за партньорство. Даниел Панов уточни и желанието на българските общини развиването на туризма и съдействието в региона на културата също да бъдат част от дневния ред на Мрежата на балканските градове.

Учредители на организацията В40 са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.

Снимки: Николай Дойчинов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР