Велико Търново се вдига на бунт срещу високите цени на

...
Велико Търново се вдига на бунт срещу високите цени на
Коментари Харесай

Протест във Велико Търново заради цените на горивата

Велико Търново се подвига на протест против високите цени на горивата. Дизелът и бензинът в града са с към 20 и 30 ст. за литър по-скъпи спрямо другите градове. Протестът е цивилен и се провежда през обществените мрежи. Началото му беше оповестено за 17 ч.
„ Не е обикновено цените във Велико Търново да са най-високи от цяла България и във всички други бензиностанции да са идентични. Когато обявихме митинга, цените бяха 2,54 лева за литър. В момента на оповестяването на митинга имаше резултат – цените паднаха с 5 ст. Сега отново са същите. Няма логичност разнообразни пазарни играчи да афишират идентични цени”, съобщи пред bTV уредникът на митинга Пламен Копанов.
„ В българското общество сега има насъбрано голямо съмнение. Не можем да потвърдим, че има картел, само че виждаме, че цените порастват стремглаво във всички аспекти, в това число и в горивата”, разяснява Мартин Карагеоргиев - различен участник в митинга.
За малко беше блокиран пътят София-Варна с демонстративно секване. Протести за цените на горивата се чакат и в други градове на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР