Велико Търново. С трима нови артисти е попълнен творческият състав

...
Велико Търново. С трима нови артисти е попълнен творческият състав
Коментари Харесай

Велико Търново: С трима нови артисти е попълнен творческият състав на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”

Велико Търново. С трима нови актьори е запълнен креативният състав на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново от началото на 2019 година, оповестиха от театъра . Солистката Теодора Петрова към този момент интензивно репетира в оперетата „ По покривите на Париж ”, каквото е работното заглавие на спектакъла, който ще бъде основан по шедьовъра на Имре Калман „ Теменужката от Монмантър ”. Добринка Тосева и Георги Димитров интензивно вземат участие във възобновяване на редица знакови постановки от репертоара на драмата.
Теодора Петрова е от София, а през последните 7 седем години е била солист в Камерна опера Благоевград. Има участия в доста камерни и оркестрови концерти, както и в турнета в Израел, Китай, Германия, Англия и Франция. Тя е от семейство на музиканти и е пораснала в операта. Първата си роля е изиграла едвам 8-годишна в детската опера „ Малкият коминочистач ” от Бенджамин Бритън. Баща й е бил концертмайстор в Софийската опера, а майка й – певица в Камерна опера Благоевград.
Теодора е ученик на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков ”, където се дипломира в паралелката по класическо пеене. След това е приключила магистърска степен по класическо пеене в Националната музикална академия „ Панчо Владигеров ”. Лауреат е на състезанието „ Христо Бръмбаров ” и е взела участие в майсторски клас на оперната прима Райна Кабаиванска. Последните й театрални изяви са в „ Salve regina ” от Перголези и в моноспектакъла „ Битката на Танкред и Клоринда ” от Монтеверди. Изпълнявала е партията на Дафне в операта „ Яполон и Дафне ” на Хендел, както и тази на Галатея в друго негово заглавие – „ Ацис и Галатея ”. Била е Микаела в операта „ Кармен ” на Бизе, както и Рита в едноименната опера на Доницети.
Добринка Тосева е от Пловдив и към този момент има своя дебют на търновска сцена в детския театър „ Пипи Дългото чорапче ”. През 2018 година е приключила компетентност „ Актьорство за трагичен спектакъл ” в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” в класа на доцент Веселин Ранков. В образователния спектакъл на вуза се е превъплъщавала в редица облици. Сред тях са функциите в четири творби Шекспир – тези на Хермия в „ Сън в лятна нощ ”, на Джулия в „ Двамата веронци ”, на Изабела в „ Мяра за мяра ” и на Мистрис Пейдж във „ Веселите уиндзорки ”.
Георги Димитров е от Варна и е ученик на Театралния лицей „ Любен Гройс ” в София. Той е бил предложен на управлението на търновския спектакъл персонално от ректора на колежа проф. Елена Баева. Младият артист е приключил Спортното учебно заведение в родния си град с профил „ Спортна гимнастика ”, а през предходната година се дипломира в компетентност „ Актьор за трагичен спектакъл ” в класа на Георги Новаков. През последните месеци взе участие в две представления на софийска сцена – „ Пиеса за нас ” на режисьора Ани Васела в Дома на киното в София и „ Малката морска сирена ” на режисьора Василена Радева в Театър „ София ”. Освен с спектакъл, актьорът се занимава и с циркови изкуства, като владее жанглиране, в това число и с огън, кокили, aerial silks, което е тип въздушна акробатика с копринени шалове. Като цирков артист е взел участие в редица представления в Норвегия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР