Велико Търново. С празнична литургия започнаха честванията по повод 140-годишнината

...
Велико Търново. С празнична литургия започнаха честванията по повод 140-годишнината
Коментари Харесай

Велико Търново: С празнична света литургия започнаха честванията по повод 140-годишнината от приемането на Търновската конституция

Велико Търново. С празнична литургия започнаха честванията във връзка 140-годишнината от приемането на Търновската конституция във Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Велико Търново . Богослужението в храма „ Рождество на пресвета Богородица ” е водено от негово високопреосвещенство великотърновския митрополит Григорий. В него се включиха ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, депутати, кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, регионалният шеф проф. Любомира Попова, общински съветници, общественици и други публично лица.
Празничните прояви не престават с възстановка на събитията отпреди 140 години в музей „ Възраждане и Учредително заседание ” и намерено съвещание на 44-то Народно заседание. В него се чака да се включат всички 240 народни представители. След това формалните посетители ще тръгнат с шествие до монумент Майка България, където ще бъдат поднесени венци и цветя.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР