Велико Търново. Ремонт на парапета на моста във великотърновския квартал

...
Велико Търново. Ремонт на парапета на моста във великотърновския квартал
Коментари Харесай

Велико Търново: Ремонтират парапета на моста в кв. „Чолаковци“

Велико Търново. Ремонт на парапета на моста във великотърновския квартал „ Чолаковци “ стартира през днешния ден. Част от оградата бе съборена след пътно-транспортно произшествие. Освен нови защитни уреди, ще бъде инсталирана и еластична мантинела, която е ударопоглъщаща. Тя ще бъде сложена в региона на кръстовището до моста. Дейностите ще приключат най-късно до на следващия ден (26 юли). Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново .
Предстои полагане на нова асфалтова настилка в сектор от ул. „ Козлодуй “ – от разклона при ул. „ Мармарлийска “ до намиращите се в региона на някогашния битак жилищни блокове. При подготовката на трасето се оказа, че кабелите за електрозахранването и за уличното осветяване са ситуирани на доста дребна дълбочина подземен. Вече започнаха дейностите по полагането им най-малко на метър под повърхността. Веднага по-късно ще бъде ремонтирана пътната основа на уличния сектор и ще бъде положена новата настилка. Предстои изработването на механически план за реорганизация и на останалата част от улица „ Козлодуй “, описваща скалния венец.
Тази събота (28 юли) ще бъде ремонтирана и улица „ Юрий Гагарин “. Община Велико Търново моли за краткотрайно освобождение на правата от паркирани коли, с цел да не бъдат възпрепятствани строителните работи. Текущи поправки бяха осъществени също на ул. „ Мизия “, ул. „ Бойчо Войвода “, работи се и в региона на междублоковите пространства сред улиците „ Краков “ и „ Ален мак “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР