Велико Търново. Научна конференция, конкурс Мис Фестивал“, вечери на традиционната

...
Велико Търново. Научна конференция, конкурс Мис Фестивал“, вечери на традиционната
Коментари Харесай

Велико Търново : Научна конференция, конкурс „Мис Фестивал“ и вечери на традиционната кухня ще се проведат в рамките на Международния фолклорен фестивал в града

Велико Търново. Научна конференция, конкурс „ Мис Фестивал “, вечери на обичайна кухня и арт пленер са измежду съпътстващите събития на 20-тия юбилеен Международен фолклорен фестивал във Велико Търново. Това заяви на конференция президентът на Международния фолклорен фестивал Емил Павлов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Той уточни, че за трета поредна година в границите на Фестивала се провежда Международна научна конференция „ Нематериалното културно завещание -приемственост сред поколенията, запазване и предаване, ролята на „ старите генерации “ и „ новите генерации “ – положителни практики “.
Ще бъдат показани четири лекции и ще се организира разискване по тематиката. За лектори са поканени водещи експерти работещи в региона на опазването на нематериалното културно завещание. Сред тях са проф. доктор Милчо Василев – Ректор на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив; Лъчезария Павлова – хореограф, дълготраен учител в 144 СОУ – град София, и живописен началник на ФК “Танец “ – София; Мариан Василев – учител в Национално учебно заведение за танцово изкуство – град София, и основен живописен началник на ПФА „ Заря “ град Правец и Марияна Проданова – специалист.
Конференцията ще се организира в „ Интерхотел “ – Велико Търново на 29 юли, от 11.00 часа. След приключването й ще бъдат оценени творбите, основани по време на Арт пленера. Тази година за 16-ти следващ път ще се състои Арт пленер за млади художници студенти във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ под управлението на проф. Николай Иванов. Участие ще вземат 10 млади студенти.
По време на целия Фестивал, от 22 до 29 юли, ще се състоят вечери на обичайна кухня на Сърбия, Перу и Колумбия. Традиционният конкурс „ Мис Фестивал 2017 “ ще се състои на 23 юли на басейн „ Радио колеж “, от 10.00 часа.
Емил Павлов добави, че по време на фестивалните дни в Лоби бара на „ Интерхотел “ – Велико Търново ще бъде подредена и галерия на фотоси, картини и сувенири на страните, взели участие във всички издания на фестивала.
Томболата с награди ще бъде изтеглена в последния ден на Фестивала – 29 юли, от 20.00 часа в Летния спектакъл в парк „ Марно поле “.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР