Велико Търново. Над 8000 пролетни цветя ще красят парковете във

...
Велико Търново. Над 8000 пролетни цветя ще красят парковете във
Коментари Харесай

Велико Търново: Над 8000 пролетни цветя ще бъдат засадени в парковете на града

Велико Търново. Над 8000 пролетни цветя ще красят парковете във Велико Търново след по-малко от половин година, оповестиха от пресцентъра на Общината . Те са от типовете теменужка, незабравка и други, а засаждането им е годишна самодейност на общината. С поникването им напролет на 2018 година зелените зони ще придобият още по-приветлив тип.
Повече от 5000 от цветята са засадени в парк „ Марно поле “, зелената зона край паметника „ Майка България “ и пространството пред Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Изпълнител на дейностите в тези три местоположения е общинското дружество „ Зелени системи “.
Останалото количество от пролетните цветя ще бъде разпределено в другите градски паркове.
Вторият стадий от облагородяването на публичните зелени площи ще бъде следващата година - в края на зимата и началото на пролетта. Наред със засаждането на летни едногодишни цветя, храстовидна растителност, дръвчета и жив плет, още веднъж ще бъде оповестена акцията „ Моята градинка “. Чрез плана великотърновци ще получат опция да трансфорат пространствата край жилищните здания в красиви кътове със зеленина и цветя. Предпочитаните растителни типове ще бъдат обезпечени от общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР