Велико Търново. Камъни, изхвърлени в съдовете за битова смет, застрашиха

...
Велико Търново. Камъни, изхвърлени в съдовете за битова смет, застрашиха
Коментари Харесай

Велико Търново: Камъни в съдовете за битова смет застрашиха инсталациите в регионалното депо край село Шереметя

Велико Търново. Камъни, изхвърлени в съдовете за битова боклук, заплашиха действието на инсталациите в Регионалната система за ръководство на твърди битови боклуци, която бе построена край село Шереметя. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Неизвестните все още създатели на недобросъвестните прояви сътвориха действителен риск както от увреждане на актуалните сепариращи машини, по този начин и на камионите по сметосъбиране. Подобни дейности предизвикват вреди за съществени суми и изискват отделянето на спомагателни средства за нужните поправки.
Община Велико Търново моли към жителите на града, общината и на всички общини, чиято боклук постъпва в системата, да не изхвърлят строителни материали и камъни в съдовете пред домовете им и по улиците. Сметта от този вид следва да бъде превозена до Депото за строителни боклуци, намиращо се край село Леденик.
Регионалната система за твърди битови боклуци бе построена със средства по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2007-2013, с инвестиция в размер на 33.2 милиона лв.. Депото обезпечава третирането и обезвреждането на цялото количество битова боклук, която постъпва от териториите на общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица и Стражица. Системата за ръководство на отпадъците дава отговор на актуалните европейски практики, като е построен цялостен цикъл за обработка и са включени всички вероятни сепаратори.
Благодарение на високата успеваемост на работата и цялостната натовареност на оборудванията огромна част от събраните и обработени боклуци се трансформират в суровина за преработващата промишленост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР