Велико Търново. Дунавски сървайвър“ за финансова грамотност ще се проведе

...
Велико Търново. Дунавски сървайвър“ за финансова грамотност ще се проведе
Коментари Харесай

Велико Търново: Дунавски „сървайвър“ за финансова грамотност ще се проведе в Свищов

Велико Търново. Дунавски „ сървайвър “ за финансова просветеност ще се организира в Свищов в средата на юли. Проектът е на съдружие „ Институт Перспективи “, заяви пред публицисти във Велико Търново един от уредниците на самодейността Ахмед Куйтов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Целта е да се сътвори стратегия за възрастни, която да развива просветителния туризъм и да увеличи интереса за учене измежду природата. Предвижда се в акваторията на град Свищов да се организира тренинг курс, в който ще вземат участие младежи служащи от Австрия и учители от Република Северна Македония, дружно с предприемачи.
„ През първите два дни на визитата си в България те ще са на Дунава, край Свищов, където ще би трябвало да основат един въжен мост, като за задачата ние ще им осигурим материали. Искам да насочва зов към всички жители на Дунавския район и на Велико Търново, да ни потърсят, тъй като планът ще е отворен и за българи “, уточни още Куйтов, като акцентира, че концепцията е да се основат контакти сред нашите сънародници и чужденците, както и да се слагат основите на следващо съдействие и опция за работа в екип. Записването е до края на юни и се случва посредством Института. Участието е гратис. Втората част на тренинга ще бъде да се опознае културно-историческото завещание на Свищов, планувани са действия и в остарялата столица. Тук ще има и визити в разнообразни финансови институции. Третата част ще бъде под формата на кръгли маси и публични срещи с представителите на общинските управления.
Целта е да се обучат младежи, които да могат да основават условия за прочувствен туризъм, добави още уредникът. По този метод ще се сътвори претовареност и за транспортните компании, хотели, заведения за хранене, строителни магазини, риболовци и други
„ Смятаме, че това, което можем да създадем за жителите на Велико Търново, жителите на Свищов, на тези от Северна България и освен, е да подпомогнем развиването на нашите райони посредством сходни образования, които вършим от 2015 година. Така ще дадем опция за развиване на общността, на децата на младежите, като им покажем, че нещата могат да се случват и в България, а освен в чужбина “, разясни Мариета Живкова от съдружие „ Институт Перспективи “.
Партньори на сдружението са неправителствените организации IFTE [Initiative for Teaching Entrepreneurship], (Австрия) и PROFICIO (Република Северна Македония).
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР