Велико Търново. Чужденци от три континента пристигнаха във Велико Търново,

...
Велико Търново. Чужденци от три континента пристигнаха във Велико Търново,
Коментари Харесай

Велико Търново: Чужденци от три континента изучават българския език и култура в града

Велико Търново. Чужденци от три континента дойдоха във Велико Търново, с цел да учат българския език, културата, обичаи и традиции. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Близо месец градът е хазаин на четиридесетото юбилейно издание на Международния семинар по българистика. Големият конгрес бе открит през днешния ден от ректора на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, заместник-кмета на остарялата столица Ганчо Карабаджаков и регионалния шеф проф. Любомира Попова.
Участниците в семинара са над 100, а страните, от които идват – над 30, намиращи се в Европа, Северна Америка и Азия. Организатори на образованието и всички съпътстващи събития са ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и просветното министерство, с поддръжката на Община Велико Търново.
В приветствения адрес от името на кмета на старопрестолния град Даниел Панов бе очебийно, че през четирите десетилетия Велико Търново се е утвърдил като привлекателен и съединителен център за хора от целия свят, от разнообразни народи и етноси, водени от желанието да учат езика, културата, обичаите и традициите в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР