Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че

...
Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че
Коментари Харесай

Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес, зад него стоят политици от Магнитски

" Велико Желев не е самичък в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, глобени по " Магнитски ", съобщи пред БНР Йово Николов, публицист от вестник „ Капитал “.
" Това са публични секрети. Прокуратурата търгува по някакъв метод сега. Доверието в нея е сведено до най-малко, а Европейската прокуратура чука на вратата на България. Има мнения, че това е една подвеждаща маневра, с цел да се отклони вниманието. Доверието в Прокуратурата е толкоз ниско, че ние не одобряваме безкористно дейностите ѝ. Започваме да търсим скрити послания. Очакванията на обществото са доста повече, в сравнение с декларираните планове на Прокуратурата ".
Строителният бизнесмен Велико Желев към този момент е обвинен. От Софийската градска прокуратура оповестиха, че му е повдигнато обвиняване за изнудване. С прокурорско предписание е арестуван е за 72 часа.
Велико Желев печели доста публични поръчки за пътно строителство при ръководството на ГЕРБ, подсети Йово Николов.
„ Негови компании са бенефициенти на предплатените милиони, раздадени за автомагистрала „ Хемус “.
Важно е какво ще се случи, когато изтече ареста от 72 часа, счита журналистът.
В българската политика и в българския бизнес, който е директно подвластен от политиците, постоянно се разменят такива знаци, изясни Николов.
" Градиращото държание по отношение на този човек ни дава мотив за размисъл, че може би зад него се крият други неща. Действията на Прокуратурата могат да накарат хората, които печелят публични поръчки и строят автомагистрали, да се замислят за качеството им ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР