Великденският пост приключи с яйца, козунаци и агнешко - как

...
Великденският пост приключи с яйца, козунаци и агнешко - как
Коментари Харесай

След тежките Великденски трапези: как ще се отразят на кантара и здравето ни?

Великденският пост завърши с яйца, козунаци и агнешко - по какъв начин обаче, това ще се отрази на кантара вкъщи, всеки самичък ще види. Но пък по какъв начин може да се отрази на здравето ни е различен въпрос - посетител в студиото на " Денят стартира " беше диетологът проф. Донка Байкова. По думите ѝ, ние променяме модела си на хранене, инстинктивно с по-високите температури се отхвърляме от блажните храни последователно и минаваме към олекотен по калории и енергийна стойност хранителен режим.

проф. Донка Байкова, диетолог: В това меню включваме киселото мляко, нашата обичайната лятна чорба - таратора, минаваме към по-леките меса, в случай че въобще продължаваме да ги консумираме в такава периодичност, каквато е била през зимата. През лятото не на всеки му се яде свинска пържола или пък сармички с кисело зеле, само че пък с лозови листа става. Би трябвало да минем на повече риба, омлети или пък български миш-маш. Сега пък е зеления интервал на годината - лапад, спанак и коприва. Можем да ги консумираме под всякаква форма - в случай че са екологично чисти, може да са сурови във тип на смутита или на салати.
 ​Пловдив чества на Великден с великански козунак ​Пловдив чества на Великден с великански козунак
Дължината му е 60 метра и е подреден върху фонтана на общината. Освен в изяждането на козунака колос, присъстващите се включиха и в надпреварите за н...

Спорт и развлечение в едно за оптимална форма след Великденските празници. Гости в студиото на " Денят стартира " бяха Даниела Ризова и Моника Цветкова, които ни демонстрираха потребни извършения с огромни фитнес топки.
Вижте ги във видеото!  На пазар за агнешко в Гърция На пазар за агнешко в Гърция
Българи купуват агнета за Великден от фермите в Северна Гърция за 5 лв. кг живо тегло. Докато стигне до българските магазини обаче, цената му с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР