Великденският пост е най-строгият и най-продължителният в православната ни църква

...
Великденският пост е най-строгият и най-продължителният в православната ни църква
Коментари Харесай

Защо са полезни периоди на калориен дефицит

Великденският пост е най-строгият и най-продължителният в православната ни черква и сигурно е ключ към смирението на душата и тялото ни. Кои са безспорните изгоди за здравето ни, когато постим и защо би трябвало да внимаваме? Темата разяснява кардиологът проф. Сотир Марчев.

„ Всички съществени религии предлагат – изключително на пролет, интервал на калориен недостиг. Това значи калориите в храната, които одобряваме, да са по-малко от тези, които са ни нужни за битие и придвижване. Първобитният човек е имал доста такива интервали. Затова са пригодени нашите гени и тела. Когато настъпи подобен интервал, организмът изчерпва запасите си и стартира да разгражда старите и амортизирани кафези “, изясни пред бТВ проф. Марчев.

„ Като свърши калорийният недостиг, от стволовите кафези се образуват нови имунни кафези. Този интервал на релативно недояждане, на пост, подмладява имунната система, прави я нова.

Когато влезем в калориен недостиг, се възстановяват стойностите на липидите в кръвта ни, смъкваме кръвната захар и килограми. Ползите са доста. Дори остарели религии предлагат подобен интервал. Полезно е “, уточни още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР