Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, между

...
Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, между
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Пазарувайте само от законни търговци, защото рисковете са големи

Великден всяка година озарява трапезата ни с вкусни гозби, сред които боядисани яйца, козунаци и агнешко. Забързаното всекидневие, неналичието на време и стегнатият бюджет обаче ни излагат на опасности по време на празничното извършване на покупки. Как да ги избегнем ни поучава в коментар по Българска национална телевизия Димитър Маргаритов, ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

Проблемите за потребителите могат да бъдат разграничени на две групи - едната е обвързвана с качеството на продуктите и втората е обвързвана с цените и правото на информация. Трябва да купуваме от търговци и търговски обекти, само че не и от багажници на бусове да вземем за пример, тъй като рисковете тогава са доста огромни, безапелационен е Маргаритов.

Има законови правила и те би трябвало да се съблюдават, добавя той.

Моят апел към хората е да гледат деликатно, да наблюдават и съпоставят цените, изключително при пониженията. Т.нар. резервации в последната минути са рискови до някаква степен, въпреки че и там може да има преференциални предложения. Но постоянно когато резервираме хотел или пътешестване, е доста значимо да влезем в контакт с този, който дава офертата, не просто да гледаме шарената картинката и да четем написаното, изясни Маргаритов.

По празниците ще имаме дежурни екипи, които могат да извършат инспекция, тъй че дано да ни търсят. Апелирам и към търговците да не спекулират по празниците с търсене на бърза облага, добавя още ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР