Великден в Гърция се превръща в мисия невъзможна за много

...
Великден в Гърция се превръща в мисия невъзможна за много
Коментари Харесай

След удължаването на мерките: Възможна ли е великденска ваканция в Гърция?

Великден в Гърция се трансформира в задача невъзможна за доста българи. Южната ни съседка удължи всички ограничавания за влизане в страната до 3 май.

Наличието на документ за сложена ваксина или отрицателен PCR тест са два от разновидностите за влизане на гръцка територия, а пробата е наложителен и за децата над 5-годишна възраст.

Въпреки че наложителната седемдневна карантина при влизане в Гърция беше анулирана, останалите ограничавания са спънка пред искащите да се порадват на гръцкото море. Както и пред тези, които съчетават удоволствието с работа. Eвелина пътува в Гърция съвсем всеки уикенд по работа, само че в този момент се постанова да оставя децата си в България.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Сега към този момент и за двете деца би трябвало да се тестват. Финансовата страна е едната. другата е.. за мен този тест не е ок за дребни деца “, споделя Евелина.

Оскъпяването на почивката стартира още от границата.

„ 100 лв. на човек си отива за PCR тест, а имунизациите би трябвало да са най-малко 14 дни последната, втората игла направена, преди датата на пътешестване. Ако сложим брутната цена, крайната цена нали на пътуването, в случай че е 240 лв. на пътуването една нощувка с церемониален обяд и превоз, и още 100 лв., ще стане 340 “, споделя туроператорът Здравка Чимева.
Снимка: btvnovinite.bg
Повечето хотели остават затворени за Великден. В къщата за посетители на семейство Генадиу в Неа Врасна, за празниците ще почиват две български фамилии.

„ Нашите жилища са с оборудвана кухня, добре оборудвана кухня, защото заведенията не всички работят, а единствено са деливъри и те си носят продуктите от България “, споделя Екатерина Генадиу.

На наше питане от Министерство на външните работи дадоха отговор, че към момента няма смяна в разпоредбите за влизане в южната ни съседка.
Снимка: btvnovinite.bg
Необходимо е българските жители да показват основателна причина за пътешестване при прекосяването на границата. Пътуването за туризъм не е измежду тези учредения.

В Гърция остава в действие и възбраната за прекосяване от една област в друга.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР