Великден наближава, а с това се засилват и приготовленията за

...
Великден наближава, а с това се засилват и приготовленията за
Коментари Харесай

Козуначените кифлички, които се превърнаха в ХИТ миналия Великден

Великден наближава, а с това се ускоряват и приготовленията за един от най-светлите празници. Обикновено на този ден подготвяме дузина козунаци, шарени яйца и кифлички, несъмнено.
Повечето от нас са фенове на вкусното и сладко козуначено тесто. Кифличките са желани, тъй като имат по-апетитен заряд, обгърнати са с хрупкава коричка и задачите са покрити със захар.
Ако за козунаци се присещаме основно към Великден, то кифличките можем да подготвяме през цялата година. Те са чудесна закуска и всички вкъщи им се любуват.
Миналата година всеки лудна по една съответна рецепта за домашно приготвени козуначени кифлички.
Ето я и нея:
Продукти за тестото:
• 1 кг брашно
• 5 броя приблизително огромни яйца
• 1 ½ ч. ч. захар
• 400 мл прясно краве мляко
• 150 гр краве масло
• 1 кубче квас
• 2 пакетчета ванилия
• 2 ч. л. ром или есенция
• Кора от един лимон
• 1 ч.л. сол
• Мармалад, локум или шоколад за заряд
Продукти за намазване на кифличките:
• 2 броя жълтъци
• 3 с. л. прясно мляко
• ½ ч. ч. захар
Това са всички артикули, които ще са ви нужни да сътворите най-вкусните и апетитни козуначени кифлички на света.
Приготвянето им напълно не е комплицирано, даже в противен случай. Сигурни сме, че ще се забавлявате, до момента в който месите тестото и оформяте дребни и по този начин апетитни кифлички.
 Най-лесната рецепта за козуначени кифлички Най-лесната рецепта за козуначени кифлички
Днес ще предложим лесна рецепта за подготвяне на пухкави козуначени кифлички.  Това са продуктите, които са ви нужни: 1 кг...
Начин на подготвяне:
Най-напред стартирайте процеса с подготвяне на тестото. Започнете от маята. В купа сложете прясното мляко, като авансово сте го затоплили. Натрошете в него кубчето квас, солта и 2 – 3 лъжици от захарта. Добавете и 3 – 4 лъжици брашно. Оставете го на топло, тъй че маята да се задейства и сместа да удвои размера си.
Докато чакате маята да се задейства, можете да преминете към пресяване на брашното. Разбийте добре яйцата, дружно със захарта и есенциите. През това време можете да разтопите маслото на водна баня.

Когато сместа с маята е удвоила размера си, прибавете яйцата и лимоновата кора. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Малко по-малко започнете да добавяте и от брашното. Много е значимо да се получи безпрепятствено тесто. В процеса на месене добавяйте разтопеното масло
Ако кухнята ви е задоволително необятна, започнете да блъскате тестото върху плота. Ако имате сили и сила, направете това към стотина пъти.
 Рецепта за шоколадови кифлички Рецепта за шоколадови кифлички
Само за половин час може да извършите вкусни шоколадови кифлички, с които да зарадвате фамилията. ИДЕЯ ЗА ЗАКУСКА: МЪРЗЕЛИВИ КАШКАВА...
След това сложете тестото в омазнена авансово найлонова торбичка и го оставете на мира. То би трябвало да утрои размера си.
След като тестото втаса добре, преминете към оформяне на кифличките. Разделете тестото на 3 равни елементи и го разточете върху плота. Нарежете го на триъгълници и в необятната му страна слагайте по една лъжица от пълнежа, който сте избрали да ползвате. Можете да извършите няколко разнообразни типа кифлички, тъй че да има многообразие.

Поставяйте готовите козуначени изкушения в тавичка, авансово покрита с хартия за печене. Кифличките се пекат на 180 градуса са към 20 минути. Фурната би трябвало да е включена няколко минути по рано.
Да не забравяме да споменем, че кифличките би трябвало да намажете с разрушените артикули и да ги оставите да удвоят размера си, преди да ги поставите във фурната.
Насладете им се!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР