Великден може да е много забавен за хората, но не

...
Великден може да е много забавен за хората, но не
Коментари Харесай

За какво трябва да внимават стопаните на домашни любимци по Великден

Великден може да е доста занимателен за хората, само че не и за техните домашни любимци. Докато стопаните на кучета, котки и зайци се веселят на трапезата, питомците им постоянно се оказват с натравяне поради шоколадовите произведения, които са погълнали скрито. Това оповестяват ветеринари, чиито пациенти нарастват точно по празниците.

По Великден хората обичат да купуват шоколадови зайчета, яйца, патенца и други тематични сладки произведения. В това няма нищо неприятно, в случай че те бъдат съхранявани отговорно. Имайте поради, че вашите любимци единствено чакат да се разсеете, с цел да излапат скрито някое неразрешено лакомство.

Шоколадовите произведения са изцяло неразрешени за кучета, котки и зайци. Причината е, че тези хранителни артикули съдържат теобромин, който е извънредно нездравословен за домашните любимци. При усвояване предизвиква зашеметяване, гадене, повръщане и други неприятности.

В обособени случаи може да се стигне даже до съдбовни провали. Така че прибирайте десертчетата освен по празниците, само че и през останалото време. Те са за вас, а не за вашите четириноги другари, припомнят зооспециалистите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР