Велиан Димитров отпадна на 1/16-финалите на Европейското първенство по снукър

...
Велиан Димитров отпадна на 1/16-финалите на Европейското първенство по снукър
Коментари Харесай

Велиан Димитров спечели три мача на Европейското по снукър

Велиан Димитров отпадна на 1/16-финалите на Европейското състезание по снукър за младежи под 21-годишна възраст в Малта.

Българският представител реализира три победи на Шампионата на Стария континент. В първия си дуел той надви с 3:0 над латвиеца Марекс Киптс, който със същия резултат отстъпи на Максим Костов при 16-годишните.

След това Велиан не загуби фрейм и против финландеца Тони Савонен, а в третия си мач на шампионата беше надвит с 0:3 от литовеца Никита Колпаченко.

Така Димитров се класира за елиминациите, само че трябваше да преодолее прелиминарен кръг, преди да взе участие на 1/16-финалите. В него Велиан се наложи трагично с 4:3 над латвиеца Никита Базилевич и стигна до двубой против уелсеца Райли Пауъл.

За страдание, нашият играч отстъпи с 2:4 и завърши присъединяване си в шампионата. Велиан е подал поръчка за присъединяване и в конкуренцията при мъжете.

Европейското състезание по снукър в Малта продължава до 18 март, като България към този момент записа исторически триумф - сребърният орден на Максим Костов в подразделението до 16-годишна възраст. Досегашното върхово достижение на роден представител беше бронз на Николета Николова от Световното състезание в Румъния през 2015 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР