ВЕквадор е обявено извънредно положение, след като един от най-известните

...
ВЕквадор е обявено извънредно положение, след като един от най-известните
Коментари Харесай

Наркобосът Фито избяга от затвора, обявиха извънредна ситуация в Еквадор

В Еквадор е оповестено изключително състояние, откакто един от най-известните шефове на наркобанди в страната е избягал от пандиза. 

Адолфо Масиас, прочут още като Фито, е разгласен за липсващ от килията си в неделя. Това заяви Sky News. 

Еквадорската прокуратура повдигна обвинявания против двама надзиратели в границите на следствието на хипотетичното бягство. 

Лидерът на бандата “Лос Чонерос ” излежаваше 34-годишна присъда в пандиза La Regional за трафик на опиати и ликвидиране. 

The Los Choneros group has been linked to extortion, murder, and drug trafficking, and is said to control numerous prisons in Ecuador. The gang has been involved in clashes with other criminal organizations, leading to violence and numerous prison deaths.
2/2
— World Crime Intel (@WorldCrimeIntel)
Влетите оповестиха бягството му в същия ден, в който е трябвало да бъде изместен в затвор с оптималната степен на сигурност в град Гуаякил. 

Президентът Даниел Нобоа разгласи изключително състояние , което ще разреши на управляващите да преустановят правата на жителите и да изпратят военни в пандизите. 

Указът е в действие за 60 дни, като Нобоа съобщи, че ще се опълчи на престъпността в пандизите и няма да спре, до момента в който " не върне мира на всички еквадорци ". 

През 2013 година Масиас избяга от строго охраняван затвор, само че няколко седмици по-късно беше хванат още веднъж. Полицията проверява дали последното му бягство е същото като това отпреди 10 години. 

A state of emergency has been declared in Ecuador after one of the country's most-notorious drug gang bosses escaped from prison

Read more ⬇
— Sky News (@SkyNews)
“Лос Чонерос ” е една от бандите, които управляващите считат за виновни за внезапното повишаване на насилието, достигнало нов връх предходната година с убийството на претендента за президент Фернандо Вилависенсио. 

Според управляващите бандата е обвързвана с мексиканския картел " Синалоа ". 

Вилависенсио твърдял, че “Лос Чонерос ” са го заплашвали, само че управляващите не са съумели да обвинят Масиас или неговата група, че стоят зад убийството. Смята се, че даже от пандиза Масиас е съумял да упражни въздействието си върху бандата, в това число да управлява маршрутите и територията за трафик на опиати. 

Според управляващите от 2021 година насам в пандизите в Еквадор са починали минимум 400 лишени от независимост. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР