Вежди Рашидов оттегли номинацията си председател на Народното събрание. След

...
Вежди Рашидов оттегли номинацията си председател на Народното събрание. След
Коментари Харесай

Вежди хвърли кърпата, никой не става за шеф на парламента

Вежди Рашидов отдръпна номинацията си ръководител на Народното събрание. След прочувствено слово, най-възрастният народен представител съобщи, че е няма да взе участие в конкуренцията за началник на Народното събрание.

" Никога през живота си не съм слагал пред името си нищо. От положителното име, което човек сътвори няма купа по-голяма, съобщи Вежди Рашидов.

" Продължаваме промяната " направиха доста огромна крачка – това се желае, желае се да работим за българския народ и ви приветствам, обърна се Рашидов към представителите на групировката.

Когато оттеглихме достойното име на Росен Желязков – добър човек, попитаха ме може ли до момента в който Народното събрание проработи и се сформира, в името на това българският парламент да се сглоби, да седнем и да работим, да създадем комисии, сподели още Рашидов по отношение на това, че неговото име бе посочено като консенсусно предложение.

Това не е смешка, отговорността е ужасно огромна, предизвести Рашидов.

От най-високата естрада в страната той се извини на Корнелия Нинова за острите влизания, които са имали през годините. До през днешния ден ме гризе съвестта, че съм позволил с една дама по този начин да се държа, сподели той.

Моля, от тук нанатък отдръпвам номинацията си. Оттеглям в името на разсъдъка и ви апелирам, доста ниско стойте до хората, съобщи Вежди Рашидов.

За следващ път депутатите не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание, откакто и четвъртият балотаж приключи без никой от претендентите да получи 121 гласа.

Движение за права и свободи потвърдиха, че стоят зад номинацията на Йордан Цонев за ръководител на Народното събрание. " Възраждане " извършиха заканата си да повдигнат чужд претендент и показаха Цвета Рангелова. След като няма консенсус за най-възрастният народен представител, ние издигаме Кристиан Вигенин, съобщи Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия.

Десислава Атанасова разгласи, че това, което е почнало през вчерашния ден би трябвало да завърши. И пожела триумф на претендентите. ГЕРБ няма да издигат претендент и оставят правото на ръководител на трета, четвърта или даже пета парламентарна мощ.

Ще гласоподавам за Йордан Цонев, тъй като не му загатнах името, съобщи Рашидов, шегувайки се с пропуща си при изборяването на трите кандидатури.

Цонев събра 102 гласа " за ", срещу бяха 66, 57 се въздържаха. Вигенин - " за " 74, срещу седем, въздържаха се 144. Рангелова бе подкрепена едвам от 27 души, 86 бяха срещу, а 112 се въздържаха. " Български напредък " извършиха заканата си да не вземат участие в гласуването.

На балотаж Цонев още веднъж събра единствено 102 гласа в своя поддръжка, а Вигенин - единствено 73.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР