Веганството при децата е едно от изкривените виждания на съвремието.

...
Веганството при децата е едно от изкривените виждания на съвремието.
Коментари Харесай

Проф. Йотова: Веганството при децата е едно от изкривените виждания на съвремието

Веганството при децата е едно от изкривените визии на съвремието. То е извънредно нездравословно, изключително в ранна детска възраст при образуване на имунната система. Това съобщи в изявление за Дарик проф. доктор Виолета Йотова – началник на Първа детска клиника в болница „ Св. Марина ”.

„ Вече има случаи на съдбовно приключили елементарни и леки болести и инфекции, тъй като няма белтък и имунна система. Веганството не е за бозайници по принцип ”, уточни педиатърът.

Ако вегетарианството е в рационални граници и в по-късната възраст, откакто е свършило кърменето, това е решение на всяко семейство, добави проф. Йотова.

Основният проблем при храненето на децата е, че те се оставят да вземат решение. Много психолози имат виновност за това като поучават родителите да се преценяват с желанията на детето без да им изясняват какво значи това, счита експертът.

„ Да се съобразиш с желанията значи да наблюдаваш по какъв начин реагира детето ти към нещо и да се опиташ да вместиш своята възпитателна мярка в това. А не да го питаш какво му харесва и то да се чуди какво да измисли ”, изясни педиатърът.

Проблемът в днешни дни е достъпът до храна и ние би трябвало да се борим за вярно хранене, а не за щедро, твърди доктор Йотова.

„ Искам да припомня на всички, че ние сме бозайници. Бозайниците в природата се хранят веднъж в денонощие. А ние, на база на това, че мозъкът ни работи доста, сме стигнали до трикратно и четирикратно хранене за децата. Никой не се сеща, че дъвкането сред тези хранения е също хранене. И пиенето на калории, каквито са плодовите млека, соковете, компотите и други сходни, в действителност са храна ", добави тя. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР