Веганската диета става все по-популярна и то не само по

...
Веганската диета става все по-популярна и то не само по
Коментари Харесай

Какви са ползите от веганството за здравето

Веганската диета става все по-популярна и то освен по морални аргументи. Редица изследвания удостоверяват, че растителната диета има огромно въздействие върху здравето.

Веганството е тип диета, която изключва потреблението на съставки от скотски генезис. Въпреки, че някои може да мислят, че е мъчно и излишно, в действителност има доста изгоди от възприемането на този метод на живот. Диетата оказва помощ, апропо поддържане на тегло без йо-йо резултат или понижаване на риска от рак на гърдата и дебелото черво и равнищата на кръвната захар. Какво друго ще спечелим от него?

Контролира затлъстяването

Веганската диета оказва помощ в битката със затлъстяването във всички възрастови групи. Сравнително изследване на разнообразни диетични групи откри, че веганите имат най-нисък показател на телесна маса и са по-малко склонни към затлъстяване спрямо вегетарианците и невегетарианците. Причината за това доста понижено наддаване на тегло при веганите може да се дължи на по-високите фибри и по-ниския банкет на скотски протеини. Веганският метод на живот включва ястие на зърнени храни, плодове, зеленчуци, ядки и други растителни храни. 

Облекчава бронхиалната астма

Проучванията, извършени за проучване на успеваемостта на веганската диета за облекчение на астмата, демонстрират обещаващи резултати. Според проучването, изследваните субекти потвърдиха понижаване на признаците на астма и даже съумяха да отстранен или понижат потребността от медикаменти за астма.

Противораков капацитет

Научните проучвания демонстрират, че веганска диета с ниско наличие на мазнини може да помогне за предотвратяване от рак, който може да е обвързван с инсулинова устойчивост, като рак на простатата, дебелото черво и гърдата. Веган протеините са с високо наличие на неесенциални аминокиселини, дружно с нараснали фитохимикали, предизвикват интензивността на инсулин и глюкагон, като по този метод оказват помощ за намаление на нарасналите равнища на липидите, което може да помогне за инхибиране на растежа на рака. Потенциалните химиопрофилактични и антипролиферативни резултати на веган диета се дължат на съществуването на флавоноиди, бета-каротин, каротеноиди, витамин С, ниско наличие на мазнини и положителни количества фибри.

Свойства срещу стареене

Веганска диета с ниско наличие на мазнини може да помогне за закъснение на процеса на стареене. Активността на ИГФ-1, известна още като инсулиноподобен растежен фактор, играе значима роля в регулирането на процеса на стареене. Веганската диета, дружно с други здравословни ограничения като извършения, висок банкет на фибри и невисок банкет на мазнини, може да помогне за дерегулиране на интензивността на ИГФ-1 и понижаване на риска от свързани с възрастта разстройства.

Подобрява цялостното здраве

Включването на вегански храни като тофу усилва способността на тялото ви да се оправя със напрежението. Всички тези изгоди усъвършенстват цялостното ви здраве и понижават потребността от медикаменти за тези болести. Консумирането на по-малко захар и мазнини и повече плодове и зеленчуци поддържа човек по-естествено деятелен и ви кара да изглеждате и да се чувствате добре.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР